Latvijas hokejisti nenotur pārsvaru un ar zaudējumu noslēdz pārbaudes spēļu ciklu
Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēļu ciklu noslēdza ar zaudējumu 3:4 (0:0, 2:1, 1:3) Šveicei.
Hokejs
2016. gada 30. aprīlis, 21:28

Latvijas hokejisti nenotur pārsvaru un ar zaudējumu noslēdz pārbaudes spēļu ciklu

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, sestdien noslēdzošajā pārbaudes spēlē ar 3:4 (0:0, 2:1, 1:3) piekāpās Šveices valstsvienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlases labā mačā, kas tika aizvadīts Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros, pa vārtiem guva Andris Džeriņš, Oskars Cibuļskis un Rodrigo Ābols.

Latvijas izlases sastāvā par labāko šajā mačā tika nosaukts Džeriņš.

Jau ar pirmajām minūtēm Šveice raidīja vairākus bīstamus metienus uz Edgara Masaļska vārtiem, taču pieredzējušais vārtsargs palika nepārspēts. Dueļa ievadā Latvija varēja mirkli uzspēlēt piecatā pret trim mājinieku hokejistiem, bet lielais vairākums netika izmantots. Kopumā pirmajā trešdaļā nebija pārāk aktīva spēle, tādējādi pirmās 20 minūtes noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Otrās trešdaļas otrajā minūtē Džeriņš ar skaistu metienu Latviju izvirzīja vadībā, bet pēc vārtu zaudējuma Šveice atdzīvojās un izdarīja spiedienu uz Masaļska vārtiem, kas gan nebija sekmīgs. Turklāt otrā perioda priekšpēdējā minūtē Latvija izvirzījās vadībā ar 2:0, jo teicamu piespēli no Miķeļa Rēdliha izmantoja Cibuļskis. Tiesa, 21 sekundi līdz pārtraukumam šveicieši vienus vārtus atguva.

Noslēdzošais periods sākās ar aktīvu spēli, turklāt Šveice otrajā minūtē panāca neizšķirtu 2:2, bet nepilnu minūti vēlāk lielisku Edgara Kuldas piespēli no aizvārtes izmantoja Ābols. Tieši jauno hokejistu maiņa Latvijas izlasē demonstrēja aktīvu spēli un radīja problēmas šveiciešu hokejistiem, bet 46.minūtē mājinieki vēlreiz līdzsvaroja rezultātu uz tablo, kad izcēlās Gregorijs Hofmans.

Lai arī mača izskaņā Latvija spēlēja vairākumā, tā tomēr nespēja izmantot viena hokejista pārsvaru, un mazāk nekā trīs minūtes pirms beigām Matiass Bībers pārspēja Elvi Merzļikinu, kurš pirms brīža bija nomainījis Masaļski.

Piektdien komandas aizvadīja pirmo savstarpējo pārbaudes spēli, kurā latvieši piekāpās ar 1:2. Vienīgos vārtus Latvijas valstsvienības labā guva aizsargs Edgars Siksna, kuram tas bija pirmais precīzais raidījums valstsvienības rindās.

Kā zināms, šonedēļ Latvijas izlases kandidātu loku papildināja vienīgais Latvijas pārstāvis Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Zemgus Girgensons. Viņu plānots iespēlēt vienā virknējumā ar Kasparu Daugaviņu un Miku Indraši, tomēr otrais no viņiem šonedēļ saskārās ar muguras problēmām, tāpēc uz Šveici viņš nedevās.

Tikmēr Šveices izlasē spēlēs pret Latviju bija pieteikti trīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji - Vankūveras "Canucks" aizsargs Janiks Vēbers, Monreālas "Canadiens" uzbrucējs Svens Andrigjeto un Kolorado "Avalanche" vārtsargs Reto Berra.

Šveices valstsvienības galvenais treneris ir Patriks Fišers, kuru rudenī atbrīvoja no Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētās "Lugano" komandas vadītāja amata.

Latvijas izlase uz Šveici devās ar diviem vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un četrpadsmit uzbrucējiem, bet mājās palika vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Aleksandrs Jerofejevs un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Indrašis un Nikolajs Jeļisejevs. Jerofejevs joprojām nevar pilnvērtīgi trenēties ribu savainojuma dēļ, bet Jeļisejevam šonedēļ bija paaugstināta temperatūra.

Kā zināms, planētas meistarsacīkstēs Latvijai nepalīdzēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, astoņās pārbaudes spēlēs guva četras uzvaras - vispirms tā divās spēlēs viesos ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju, turpinājumā pret Baltkrieviju vispirms cieta zaudējumu ar 1:3, bet tad emocijām bagātā mačā revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2, bet pagājušajā nedēļā ar 3:4 zaudēja un 4:1 pārspēja Vāciju.

Tikmēr Šveice divreiz piekāpās Zviedrijai (3:5 un 1:5), bet dalīja uzvaras uz pusēm ar Čehiju (3:2 un 1:2) un Baltkrieviju (2:1 un 2:3).

EHC kopvērtējumā līdere ar 21 punktiem astoņos mačos ir Somija, bet Latvija ar 12 punktiem palika septītā.

Pagājušajā sezonā EHC ietvaros Latvija astoņos mačos tika pie astoņiem punktiem un palika noslēdzošajā, 12.pozīcijā. Tāpat tā pēdējā palika arī 2013.gadā.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs pārbaudes spēlēs Šveicē:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Toljati "Lada", KHL), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš (abi - Rīgas "Dinamo"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija), Ralfs Freibergs (Toledo "Walleye", ECHL), Maksims Širokovs ("Sterzing"/"Vipiteno", Itālija), Edgars Siksna (Karagandas "Sariarka", VHL), Jānis Andersons, Renārs Demiters (abi - "Zvolen", Slovākija);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda (visi - Rīgas "Dinamo"), Aleksejs Širokovs (Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", VHL), Artūrs Ozoliņš (Angarskas "Jermak", VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija), Rodrigo Ābols (Portlendas "Winterhawks", WHL), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).


LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA