Porziņģis dzimtajā Liepājā noskatās futbolu
Porziņģis ar brāļiem un FK "Liepāja" prezidentu Māri Verpakovski stadionā "Daugava" skatās futbolu.
Sporta zvaigznes
2016. gada 30. aprīlis, 23:41

Porziņģis dzimtajā Liepājā noskatās futbolu

Jauns.lv

Vienīgais Latvijas basketbolists pasaules spēcīgākajā basketbola līgā NBA Kristaps Porziņģis savā "Instagram" profilā publicējis foto, kurā kopā ar brāļiem Jāni un Mārtiņu, kā arī FK "Liepāja" prezidentu Māri Verpakovski un kluba mārketinga vadītāju Olafu Saulrieti skatās futbolu. Basketbolista klātbūtnē liepājnieki savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas jaunpienācējus "Riga".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Edgars Gauračs.

Mača rezultāts tika atklāts jau 35.sekundē, kad izcēlās pagājušās sezonas virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Dāvis Ikaunieks. Liepājnieki savu pārsvaru dubultoja 15.minūtē, kad savus pirmos vārtus mačā guva Gauračs.

"Liepāja" droši kontrolēja mača gaitu, turklāt otrajā puslaikā Gauračs panāca arī 3:0.

Pēc ne visai veiksmīgā sezonas sākumā liepājnieki izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas, bet iepriekšējā kārtā ar 0:1 zaudēja RFS komandai. "Riga" iepriekšējā mačā izcīnīja pirmo uzvaru virslīgā, kad ar 2:0 viesos pieveica "Daugavpili". "Riga" komandu ģimenes apstākļu dēļ vairs netrenē Kirils Kurbatovs, kura vietā stājies bijušais Krievijas jauniešu izlašu treneris Kirils Homuha. Homuhas bilance pie Rīgas komandas stūres ir viena uzvara, viens neizšķirts un viens zaudējums.

Kristaps Porziņģis, kuru šovasar ar augsto ceturto numuru draftā izvēlējās Ņujorkas "Knicks", jau savā pirmajā NBA sezonā pierādīju savu piederību NBA līgai. Porziņģis savā debijas sezonā piedalījās 72 no 82 mačiem, vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus. Sezonas pirmajos trijos mēnešos viņš tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē.

Latvijas basketbola līdzjutējus šobrīd visvairāk interesē Kristapa Porziņģa paziņojums par plāniem saistībā ar mūsu valstsvienību Riodežaneiro olimpiskajā kvalifikācijā, kura norisināsies no 4. līdz 9. jūlijam Belgradā. Savu lēmumu par nākotnes plāniem Latvijas izlasē Porziņģis paziņos preses konferencē. Tā notiks pirmdien, 2.maijā, plkst.14 Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Torņu ielā 4. Preses konferencē Porziņģis atskatīsies uz savu debijas sezonu NBA komandas Ņujorkas "Knicks" rindās, sniegs informāciju par saviem nākotnes plāniem saistībā ar Latvijas valstsvienību, kā arī kopā ar brāļiem iepazīstinās ar jaundibinātā "Porziņģu ģimenes fonda" mērķiem, plāniem un gaidāmajiem projektiem.

 

Kasjauns.lv/Foto: Instagram