Rosbergs turpina dominēt un uzvar šosezon ceturto posmu pēc kārtas F-1 čempionātā
Niko Rosbergs izcīnījis uzvaru šosezon ceturtajā posmā pēc kārtas.
Citi sporta veidi
2016. gada 1. maijs, 20:29

Rosbergs turpina dominēt un uzvar šosezon ceturto posmu pēc kārtas F-1 čempionātā

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas svētdien triumfēja Krievijas "Grand Prix" izcīņā, izcīnot uzvaru šosezon ceturtajā posmā pēc kārtas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rosbergs sacensības sāka no pirmās starta pozīcijas un guva pārliecinošu uzvaru, kas viņam bija 18.karjerā.

Otrais finišēja otrs "Mercedes" pilots brits Lūiss Hamiltons, kurš sacensības sāka vien no desmitās stara pozīcijas, jo sestdien kvalifikācijā viņa formulai bija tehniskas ķibeles.

Pašreizējais F-1 čempions Hamiltons uzvarēja Krievijas "Grand Prix" izcīņā iepriekšējās divās sezonās, kas bija pirmās vēsturē.

Savukārt trešo vietu izcīnīja soms Kimi Reikenens no "Ferrari", bet viņa komandas biedrs vācietis Sebastjans Fetels pēc sadursmes ar Daniilu Kvjatu ("Red Bull") izstājās no sacensībām.

Ceturto un piekto vietu ieņēma "Williams" piloti - soms Valteri Botass un brazīlietis Felipe Masa.

Rosbergs, ieskaitot pagājušo sezonu, izcīnīja jau septīto uzvaru pēc kārtas, kļūstot par ceturto braucēju vēsturē, kuram izdevies šāds panākums. Iepriekš to paveica vācieši Fetels un Mihaels Šūmahers, kā arī itālis Alberto Askari.

Sezonas kopvērtējumā līderis pēc četriem posmiem ar maksimālo 100 punktu skaitu ir Rosbergs, viņam ar 57 punktiem seko Hamiltons, bet pie 43 punktiem ticis Reikenens.

Ceturtais ar 36 punktiem ir Daniels Rikjardo no "Red Bull", kurš svētdien ierindojās 11.pozīcijā. Par trim punktiem mazāk ir Fetelam, bet 32 punktus guvis Masa.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

LETA, AFP/ Foto: AFP/LETA