Lesteras "City" par uzvaru premjerlīgā varētu tikt pie 190 miljoniem eiro
Lesteras futbolistu panākums tiek uzskatīts par vienu no lielākajām sensācijām pasaules sporta vēsturē.
Futbols
2016. gada 3. maijs, 14:49

Lesteras "City" par uzvaru premjerlīgā varētu tikt pie 190 miljoniem eiro

Jauns.lv

Nupat Anglijas futbola premjerlīgā pārsteidzoši uzvarējusī Lesteras "City" komanda par titula iegūšanu varētu tikt pie aptuveni 150 miljoniem mārciņu (190 miljoniem eiro), liecina "Repucom" kompānijas pētījums.

Pēc neizšķirta Londonas "Chelsea" un Totenhemas "Hotspur" savstarpējā spēlē Lesteras klubs pirmo reizi vēsturē tika kronēts par Anglijas čempionu.

Jau iepriekš bija skaidrs, ka, ieņemot kādu no vadošajām vietā premjerlīgā, pieticīgais Lesteras klubs tiks pie prāvām naudas balvām. Tomēr tagad "Repucom" analītiķi izrēķinājuši, ka pēc kļūšanas par Anglijas čempioniem vienība tiks pie aptuveni 150 miljoniem mārciņu.

Šajā summā iekļauta naudas balva par uzvaru premjerlīgā, piedalīšanās nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā, kā arī biļešu cenu kāpums. Tāpat klubs noteikti var rēķināties ar sponsoru naudas palielināšanos un globālu fanu bāzes pieaugumu.

Pateicoties lieliskajiem šīs sezonas rezultātiem, vairāk nekā pieckārtīgi ir audzis arī Lesteras "City" kluba sekotāju skaits sociālajos tīklos, turklāt 500 000 sekotāju "Facebook" lapā nāk no Alžīrijas vien. Kā zināms, viens no Lesteras kluba līderiem ir tieši alžīrietis - Rijads Mahrezs, par kuru interesi izrāda pasaules bagātākie futbola klubi.

Lesteras "City" uzvara premjerlīgā novērtējama kā viens no lielākajiem brīnumiem mūsdienu sportā, turklāt interesi atainot šo panākumu filmā izrādījusi Holivuda.

Lesteras "City" komanda 132 gadus ilgajā kluba vēsturē pirmo reizi kļuvusi par Anglijas premjerlīgas čempioni. Titulu tai pasniegs sestdien, kad komanda aizvadīs sezonas pēdējo spēli savā laukumā, tiekoties ar Liverpūles "Everton".

Ar 77 punktiem 36 spēlēs Lesteras klubs ir premjerlīgas līderis, bet par septiņiem punktiem mazāk ir "Hotspur" vienībai, kas sezonas atlikušajos divos mačos vairs nevarēs noķert jauno čempioni.

Pārsteidzošā Lesteras komanda pērn finišēja 14.pozīcijā starp 20 klubiem un ar grūtībām nosargāja vietu Anglijas premjerlīgā, bet vēl sezonu iepriekš tā spēlēja Anglijas pēc spēka otrajā līgā - "Championship" -, kurā izcīnīja čempiona titulu un kvalificējās premjerlīgai.

LETA/Foto: EPA/LETA