foto: Sintija Zandersone/LETA
Pasaules labākie BMX frīstaileri rāda žilbinošus trikus pie Brīvības pieminekļa
Starptautiskās BMX sacensības "Simple Session" pie Brīvības pieminekļa.
Citi sporta veidi
2017. gada 26. augusts, 23:22

Pasaules labākie BMX frīstaileri rāda žilbinošus trikus pie Brīvības pieminekļa

Kasjauns.lv

Pie Brīvības pieminekļa sestdien notika ekstrēmo sporta veidu festivāls "Simple Session", kur savas prasmes demonstrēja pasaules labākie BMX frīstaila sportisti

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Starptautiskās BMX sacensības "Simple Session" pie Brīvības pieminekļa

gallery icon
29

"Simple Session" ir ekstrēmo sporta veidu festivāls, kas ziemas mēnešos tiek aizvadīts Igaunijā, Tallinā. Savu 17 gadu pastāvēšanas ietvaros šis pasākums Igaunijā ir kļuvis par vienu no gada gaidītākajiem notikumiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem, jo tajā pulcējas vadošie BMX frīstaila un skeitborda sportisti no visas pasaules, sniedzot iespēju arī Baltijas talantiem pierādīt sevi starptautisku sacensību vidē.

Festivāla laikā norisinājās starptautiskas sacensības BMX frīstaila "park" un "street" disciplīnās, kā arī atsevišķas labākā trika sacensības Latvijas daudzsološākajiem skeitborda pārstāvjiem. Sacensībās piedalījās pieckārtējais "X-Games" uzvarētājs Daniels Derss no Venecuēlas, labākie Krievijas sportisti un nesen aizvadītā pasaules čempionāta posma sudraba godalgas ieguvējs Pets Keisijs no ASV.

Latviju sacensībās pārstāvēja Eduards Zunda, kā arī labākie latviešu sportisti no ikgadējām "Simple Session" sacensībām Tallinā - Tomass Grīnbergs un Kristaps Reimanis.

Ekstrēmo sporta veidu festivāls Rīgā notiks atzīmējot Igaunijas simtgadi un pašreizējo šīs valsts prezidentūru Eiropas Savienības padomē. Šovs skatītājiem bija pieejams bez maksas.

Lai īstenotu šāda mēroga sacensības, pie Brīvības pieminekļa īslaicīgi tika uzstādīts 800 kvadrātmetrus liels skeitparks. Trases dizainu sagatavojis pasaulē vadošais skeitparku būvju arhitekts Neits Vesels no ASV. Viņš ir atbildīgs par skeitparku veidošanu tādiem pasākumiem kā "X-Games" sacensības ASV.