Timmas superspēle nodrošina "Zeņit" uzvaru otrajā VTB līgas ceturtdaļfināla mačā
Jānis Timma aizvadījis pēdējo gadu efektīvāko spēli visā VTB līgā.
Basketbols
2016. gada 3. maijs, 19:37

Timmas superspēle nodrošina "Zeņit" uzvaru otrajā VTB līgas ceturtdaļfināla mačā

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Jānis Timma otrdien guva 35 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas VTB Vienotās līgas ceturtdaļfināla sērijas spēlē, palīdzot Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai, ko pārstāv arī Kaspars Bērziņš, izcīnīt otro uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā mačā "Zeņit" savā laukumā ar rezultātu 97:85 (32:26, 16:19, 24:25, 25:15) pieveica Saratovas "Avtodor", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

18 no šiem punktiem Timma sameta ceturtajā ceturtdaļā, kad "Zeņit" arī veica izšķirošo izrāvienu. Zīmīgi, ka "Avtodor" vienība šajā laikā kopā sameta tikai 13 punktus.

"Zeņit" komandas kapteinis Timma spēlēja 30 minūtes un 31 sekundi, trāpot visus septiņus divpunktu metienus, piecus no deviņiem tālmetieniem, kā arī sešus no septiņiem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, izprovocēja piecus pārkāpumus un pats nopelnīja trīs piezīmes.

Timma bija pārliecinoši rezultatīvākais mača spēlētājs.

Dueli Timma noslēdza ar 45 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija augstākais rādītājs turnīrā šosezon. Vienotās līgas rekords gan netika pārspēts - tas kopš 2009./2010.gada sezonas pieder Kītam Lengfordam, kurš duelī, kurā Maskavas apgabala "Himki" ar 86:74 pārspēja Kazaņas "Unics", savāca 49 efektivitātes punktus.

Tikmēr Bērziņš nospēlēja 22 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, trāpot abus divpunktu metienus un visus četrus soda metienus, bet grozam garām aizmetot divus tālmetienus. Bērziņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas zem groziem un izprovocēja četrus pārkāpumus.

Kā zināms, sērijas pirmajā spēlē "Zeņit" svētdien guva uzvaru savā laukumā ar rezultātu 95:91.

Sērijas trešā spēle, kas var kļūt par noslēdzošo, piektdien tiks aizvadīta Saratovā.

Šīs nedēļas sākumā Timma tika otro gadu pēc kārtas nosaukts par labāko Vienotajā līgā spēlējošo latviešu basketbolistu.

Citā ceturtdaļfināla sērijā pašlaik Latvijas speciālistu Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētā "Ņižņij Novgorod" komanda ar rezultātu 0-2 zaudē Kazaņas "Unics" vienībai, Krievijas grands Maskavas CSKA ar 2-0 uzvar Čehijas komandu Nimburkas ČEZ, bet Maskavas apgabala "Himki" ar 2-0 ir priekšā pret Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" basketbolistiem, kuriem drīzumā gaidāma dalība ULEB Eirolīgas finālturnīrā.

Citā otrdienas spēlē "Himki" ar 97:83 (29:21, 22:16, 24:21, 22:25) savā laukumā pārspēja "Lokomotiv-Kubaņ", sērijā izvirzoties vadībā ar 2-0. Šajā mačā Timmas rezultativitāti atkārtoja "Himki" spēlētājs Tairīss Raiss, kurš arī sameta 35 punktus.

Līdz ar to pirmajās astoņās Vienotās līgas izslēgšanas turnīra spēlēs uzvarējušas mājinieku komandas.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioni "VEF Rīga" ar regulārajā turnīrā izcīnītām 11 uzvarām 30 mačos palika 11.vietā kopvērtējumā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacentās 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīja divu apļu turnīru. Izslēgšanas turnīrā iekļuva astoņas labākās vienības.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA