Nerealizētas "pendeles" un intriga līdz pēdējam sekundēm. "Atletico" spēlēs finālā
Madrides "Atletico" jau otro reizi pēdējo trīs gadu laikā spēlēs UEFA Čempionu līgas finālā.
Futbols
2016. gada 3. maijs, 23:55

Nerealizētas "pendeles" un intriga līdz pēdējam sekundēm. "Atletico" spēlēs finālā

Jauns.lv

Neskatoties uz izteiktu pretinieku pārsvaru, Madrides "Atletico" komanda no Spānijas otrdien UEFA Čempionu līgas pusfināla atbildes spēlē izmantoja Vācijas bundeslīgas čempionu Minhenes "Bayern" kļūdu un sasniedza titula maču.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēlē izbraukumā "Atletico" komanda piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2 (0:1). Divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet nākamo kārtu, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, sasniedza tieši "Atletico".

Otrdienas spēlē pirmajā puslaikā "Bayern" vadībā izvirzīja spāņu pussargs Ksavi Alonso, bet otrā puslaika sākuma daļā "Atletico" neizšķirtu izrāva francūzis Antuāns Grīzmans, kas nozīmēja, ka turpinājumā "Bayern" nepieciešams gūt divus vārtus. Kaut vienus vārtus vēl Roberts Levandovskis atguva, neskatoties uz izmisīgajiem uzbrukumiem, divu vārtu pārsvaru mājinieki nespēja panākt.

Titula mačā, kas 28.maijā risināsies Milānā, "Atletico" tiksies ar citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Real" vai Anglijas premjerlīgas komandu Mančestras "City".

Spēles ievadā otrdien pirmajā mačā uzvarējusī "Atletico" komanda centās uzbrukt un turēties pretim "Bayern" spiedienam, tomēr pēc spēlētas pusstundas mājinieki atklāja rezultātu, kad soda sitienu pēc rikošeta realizēja Alonso. Pēc vārtu guvuma "Bayern" turpināja uzbrukt un jau trīs minūtes vēlāk pēc Hosē Himenesa pārkāpuma nopelnīja 11 metru soda sitienu, tomēr Tomasa Millera raidījumu atvairīja slovēņu vārtsargs Jans Oblaks.

Kaut arī otrā puslaika sākumā "Bayern" turpināja uzbrukt, drīz vien viņi pieļāva liktenīgu kļūdu - viens pret mājinieku vārtiem izgāja Grizmans un pārspēja Manuelu Noieru. Kā jau prognozēts, turpinājumā sākās ļoti aktīvi "Bayern" komandas uzbrukumi un 15 minūtes pirms pamatlaika beigām viņiem izdevās atgūt vienus vārtus, kad pēc čīliešu pussarga Arturo Vidala individuālās darbības bumbu jau tukšos vārtos ieraidīja polis Roberts Levandovskis.

Spēles beigas aizritēja nemazāk saspringti. 83.minūtē uz "Bayern" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kaut atkārtojumi parādīja, ka Havi Martiness pārkāpumu veica vēl pirms soda laukuma. Tomēr arī šoreiz "pendele" netika realizēts un Fernando Torresa raidījumu atvairīja Noiers. Savukārt atlikušajā laikā "Bayern" nepieciešamo uzvaru ar divu vārtu pārsvaru neizdevās izraut.

Abu komandu pirmajā spēlē pirms nedēļas "Atletico" savā laukumā guva uzvaru ar rezultātu 1:0, sagādājot "Bayern" futbolistiem pirmo zaudējumu pēdējās 12 spēlēs. Tāpat sestdien "Bayern" bundeslīgas mačā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Menhengladbahas "Borussia", nespējot priekšlaicīgi garantēt valsts čempionu titulu.

Šajā mačā "Bayern" sastāvā laukumā atgriezās iepriekš traumētais Franks Riberī, tomēr tas neļāva pirmoreiz kopš 2013.gada sasniegt sacensību finālu.

Zīmīgi, ka Minhenes klubs Čempionu līgā pusfināla stadijā apstājās trešo reizi pēc kārtas un allaž ceļu uz finālu viņiem aizšķērsojuši Spānijas klubi. Pirms diviem gadiem "Bayern" divu spēļu summā cieta sagrāvi pret Madrides "Real", bet pērn viņus apstādināja "Barcelona". Abas iepriekšējās reizes uzvaras guvušās komandas vēlāk kļuva par čempionēm.

Tikmēr "Atletico" sestdien Spānijas čempionātā ar 1:0 savās mājās pārspēja Madrides "Rayo Vallecano" un turpina cīnīties par titulu, bet otrdienas mačā viņiem varēja palīdzēt arī iepriekš traumētais aizsargs Djego Godins.

Kā ziņots, otras pusfināla sērijas pirmajā mačā Mančestras "City" nospēlēja 0:0 ar Madrides "Real". Līdz ar to joprojām ir augsta iespējamība, ka otro reizi trīs gadu laikā UEFA Čempionu līgas finālā spēlēs divas Madrides komandas. Tāpat finālu joprojām var sasniegt arī Mančestras "City" komanda, ko pēc šīs sezonas pārņems pašreizējais "Bayern" galvenais treneris Hoseps Gvardiola.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva "Barcelona", kas finālā ar 3:1 pieveica Itālijas klubu Turīnas "Juventus".

LETA/Foto: AFP/LETA