foto: Vida Press
Kulda un "Kuņluņ Red Star" jauno KHL sezonu sāk ar uzvaru
Artūrs Kulda spēlēja otrajā aizsargu virknējumā, bet ar rezultativitāti neizcēlās.
Hokejs
2017. gada 22. augusts, 22:30

Kulda un "Kuņluņ Red Star" jauno KHL sezonu sāk ar uzvaru

LETA

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda otrdien palīdzēja ar uzvaru jauno Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu sākt Ķīnas komandai Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuras galvenais treneris ir leģendārais Maiks Kīnens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pekinas vienība viesos ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) apspēlēja "Soči" hokejistus. Pateicoties 30.minūtē gūtiem vārtiem mazākumā, Soču vienība panāca izlīdzinājumu 1:1, tomēr nākamās trīs ripas iemeta viesi, dueli novedot līdz uzvarai.

Uzvarētājiem divus vārtus guva soms Matiass Mitinens, kuram šī bija KHL debija.

Kulda spēlēja otrajā aizsargu virknējumā, bet ar rezultativitāti neizcēlās.

Latvijas aizsargs iepriekšējās divas sezonas pavadīja Somijas vienībā Helsinku "Jokerit", jūnijā noslēdzot līgumu ar Pekinas komandu uz vienu sezonu.

Ne tik sekmīgi sezonu iesāka cita Latvijas aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda, kas arī viesos ar 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) zaudēja Ufas "Salavat Julajev". Rezultātu jau piektajā minūtē atklāja "Admiral" spēlētājs Aleksandrs Gorškovs, tomēr turpinājumā precīzi bija vienīgi mājinieki, noslēdzošās divas ripas iemetot pēdējās 15 minūtēs.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", atklājot jauno sezonu, otrdien pamanījās īsā laikā ielaist trīs vārtus un ar 1:3 (0:0, 1:0, 0:3) izbraukumā piekāpās Omskas "Avangard".

Sezonas pirmajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" aizvadīs vēl trīs mačus - ceturtdien spēkosies ar Novosibirskas "Sibirj", sestdien duelēsies ar Astanas "Baris", bet pirmdien krustos nūjas ar Hantimansijskas "Jugra". Pēc tam būs piecu mājas spēļu sērija, kas sāksies 31.augustā ar maču pret Maskavas "Spartak".

Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece "Sibirj" otrdien ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) mājās apspēlēja Maskavas "Spartak" hokejistus.

Šajā sezonā KHL piedalīsies 27 vienības, kas būs par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo vairs sacensībās nestartēs Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

No citiem Latvijas hokejistiem šosezon Mārtiņš Karsums turpinās pārstāvēt Maskavas "Dinamo" rindas, Kristaps Sotnieks joprojām spēlēs Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētajā Toljati "Lada" vienībā, kurā vairs nav vārtsarga Edgara Masaļska, bet Pētera Skudras un Normunda Siliņa trenētajā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībā joprojām uzbrukuma priekšgalā būs Kaspars Daugaviņš. Šīs vienības jauno KHL sezonu uzsāks trešdien.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās