foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas Sporta muzejā atklāj leģendārajai basketbolistei Semjonovai veltītu izstādi
Basketbola leģenda Uļjana Semjonova piedalās izstādes "Es mīlu šo spēli" atklāšanas pasākumā Latvijas Sporta muzejā, godinot basketbola zvaigzni Uļjanu Semjonovu 65 gadu jubilejā.
Basketbols
2017. gada 22. augusts, 16:55

Latvijas Sporta muzejā atklāj leģendārajai basketbolistei Semjonovai veltītu izstādi

LETA

Šodien Latvijas Sporta muzejā tika atklāta leģendārajai basketbolistei Uļjanai Semjonovai veltīta izstāde "Es mīlu šo spēli".

Latvijas Sporta muzejā atklāj leģendārajai basketbolistei Semjonovai veltītu izstādi

Šodien Latvijas Sporta muzejā tiek atklāta leģendārajai basketbolistei Uļjanai Semjonovai veltīta izstāde "Es mīlu šo spēli".

gallery icon
40

Semjonova, kura šogad 9. martā svinēja savu 65. dzimšanas dienu, ir divkārtēja olimpiskā čempione, titulus PSRS izlases sastāvā izcīnot 1976. un 1980.gadā, trīskārtēja pasaules čempione, desmitkārtēja Eiropas čempione. Tāpat viņa triumfējusi pasaules Universiādes turnīrā un ir trīskārtēja Eiropas junioru čempione.

Savukārt klubu līmenī, kur viņa no 1967. līdz 1987.gadam pārstāvēja Rīgas TTT komandu, Semjonova 11 reizes triumfējusi Eiropas kausa izcīņā un 15 reizes kļuvusi par PSRS čempioni.

No 1970. līdz 1983.gadam viņa spēlēja arī Latvijas izlasē, četras reizes triumfējot PSRS tautu spartakiādē.

1993.gadā viņa tika uzņemta Pasaules basketbola Slavas zālē, sešus gadus vēlāk arī Sieviešu basketbola Slavas zālē, bet pirms desmit gadiem arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē.

1993.gadā pēc uzņemšanas Pasaules basketbola Slavas zālē Semjonova uzrunu noslēdza ar frāzi "Es mīlu šo spēli", kas ir viņai veltītās izstādes moto un vēlāk kļuvar arī par NBA lozungu.

Kā vēsta izstādes organizatori, pirmo reizi varēs redzēt tik vērienīgu un lietām bagātu ekspozīciju ar atskatu Semjonovas paveiktajā.

Ekspozīcijā varēs aplūkot PSRS čempionātu, pasaules, Eiropas un olimpisko spēļu zelta medaļas, diplomus, skaistas un vēsturiski nozīmīgas balvas, valsts apbalvojumus, ielūgumi, akreditācijas kartes, zīmējumus, talismanus un suvenīrus.

Skatītāji gūs ieskatu Semjonovas lielajā dzīves notikumā - uzņemšanas ceremonijā Pasaules basketbola Slavas zālē Springfīldā. Muzeja apmeklētājiem būs iespēja aplūkot goda balvu, apliecinājuma diplomu un daudziem citiem mazākiem un lielākiem priekšmetiem, kā arī ceremonijas svētku tērpu.

Svētku tērpam līdzās būs arī basketbola darba tērpi - dažādu gadu TTT komandas, Latvijas PSR un PSRS izlases formas tērpi.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Basketbola muzeja krātuvi.