foto: Edijs Pālens/LETA
Porziņģis visai pasaulei nejauši atklājis Bagatska taktiskās viltības pret Lietuvu
Jācer, ka Kristapa Porziņģa video nesniegs sāncenšiem pārāk lielu ieskatu Latvijas izlases taktiskajās niansēs.
Basketbols
2017. gada 22. augusts, 13:15

Porziņģis visai pasaulei nejauši atklājis Bagatska taktiskās viltības pret Lietuvu

Kasjauns.lv

Daudziem basketbola līdzjutējiem milzīgu prieku sagādā tas, ka sociālajos tīklos iespējams apskatīt visdažādākās bildes un video ar mūsu varoņiem, kuru vidū visaktīvākais, protams, ir mūsu slavenākais groza bumbas meistars Kristaps Porziņģis.

Kristapa Porziņģa sociālo tīklu kontos apskatāms video, kā mūsu NBA zvaigzne gatavojas ažiotāžas ziņā visskaļākajai pārbaudes spēlei pret Lietuvas izlasi. Video redzams, kā Kristaps dodas un maču, kā gatavojas, kā spēlē un arī kā pamet "Arēnu Rīga". Tomēr kādā no kadriem kļūst iespējams arī ieskatīties Latvijas izlases ģērbtuvē pirms mača un aplūkot trīs galvenos spēles uzdevumus gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, kurus galvenais treneris Ainars Bagatskis uzdevis realizēt laukumā saviem spēlētājiem.

Kā uzdevumus uzbrukumā Bagatskis norāda, ka mačā pēc iespējas vairāk jāspēlē "pick and roll" (divu cilvēku sadarbības) īpaši apgrūtinot trīs no Lietuvas izlases līderiem - Jonu Mačuli, Jonu Valančūnu un Artūru Milakni. Tāpat jāmēģina rast balansu starpu divpunktu un trīspunktu metieniem un droši jāiespēlē bumba soda laukumā. Savukārt aizsardzībā bumbas saņemšanas brīdī ar diviem sedzējiem jādodas virsū Valančūnam, kā jārīkojas pret lietuviešu divu cilvēku sadarbībām (līdz kurai sekundei jāspēlē pēc kura principa, un kuriem spēlētājiem jārīkojas citādi), kā arī viens pret vienu aizsardzībā jāseko līdzi saviem spēlētājiem un jāievēro sāncenšu stiprās/vājās puses, kuras ir spēlētājiem iepriekš rādītas. 

foto: ekrānuzņēmums no video
Ainars Bagatskis un viņa taktiskās viltības.

Īsāk sakot, Porziņģa privātais operators ir krietni pacenties nofilmēt informāciju, kura varbūt nebūtu nemaz visiem jāredz. Cerēsim, ka tas nekādā veidā neparādīs pārāk daudz informācijas sāncenšiem par Latvijas izlases taktiskajām viltībām, kuras vismaz mačā pret Lietuvu nostrādāja gana veiksmīgi.

Jāteic, ka daļu no šīm spēles plāna daļām Bagatskis pats atklāja sarunā ar medijiem pēcspēles preses konferencē.

Latvijas-Lietuvas pārbaudes mačs

Pārbaudes spēle basketbolā vīriešiem starp Latvijas un Lietuvas valstsvienībām ''Arēnā Rīga''.

gallery icon
62

Nedēļas nogalē notikušajās pārbaudes spēlēs latvieši vispirms ar 87:77 uzvarēja Lietuvu, bet pēc tam ar 98:68 sagrāva Rumāniju.

Sportisti un fani steidzas uz "Arēnu Rīga" noraudzīties Latvijas basketbolistu triumfā pār Poliju

Sportisti un fani steidzas uz "Arēnu Rīga" noraudzīties Latvijas basketbolistu triumfā pār Poliju

gallery icon
56

Latvijas izlasei šajā sagatavošanās ciklā atlicis vairs tikai viens pārbaudes mačs - 24.augustā "Arēnā Rīga" pret Čehiju. Čehi tomēr atteicās dienu vēlāk aizvadīt arī spēli aiz slēgtām durvīm, bet steidzamības kārtā uz otrdienu bija ieplānota cīņa izbraukumā pret Ukrainu. Organizatorisku problēmu dēļ gan tika nolemts šo maču neaizvadīt.

Pārbaudes spēle basketbolā vīriešiem Latvija pret Poliju

gallery icon
62

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju. Pirmais mačs Latvijas izlasei būs 1. septembrī pret olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju, kurai gan šogad nevarēs palīdzēt vairāki komandas potenciālie līderi: Milošs Teodosičs, Nikola Jokičs, Nemanja Bjelica, Miroslavs Raduļica, Stefans Markovičs un daudzi citi.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības mediju diena

gallery icon
115