foto: Vida Press
Interneta portāls vācu futbola zvaigzni Podoļski notur par cilvēktirdzniecībā iesaistītu bēgli no Marokas
Lukašs Podoļskis ir poļu izcelsmes ilggadējs Vācijas futbola izlases spēlētājs.
Sporta zvaigznes
2017. gada 22. augusts, 12:04

Interneta portāls vācu futbola zvaigzni Podoļski notur par cilvēktirdzniecībā iesaistītu bēgli no Marokas

LETA

Pazīstamā Vācijas futbolista Lukaša Podoļska pārstāvji apsver iespēju vērsties tiesā pret labējās ievirzes tīmekļa mediju "Breitbart News" par to, ka tas izmantoja futbolista attēlu rakstam par cilvēktirdzniecībā iesaistītiem grupējumiem.

"Breitbart News" pagājušajā nedēļā publicēja rakstu par personām, kuras par 5000 eiro ar ūdensmotocikliem no Marokas uz Spāniju nogādā bēgļus. Portāls rakstam izmantoja fotogrāfiju, kurā Podoļskis, zem glābšanas vestes uzvilcis Vācijas izlases kreklu, tiek vests uz ūdensmotocikla un ar pirkstiem rāda uzvaras zīmi.

Vēlāk attēls tika izņemts, taču ekrānuzņēmumi ar rakstu jau paspēja izplatīties sociālajos tīklos.

"Iepriekš rakstā bija attēls ar Lukašu Podoļski uz ūdensmotocikla. Tā bija kā ilustrācija personai uz ūdensmotocikla. "Breitbart London" atvainojas Podoļska kungam. Nav pierādījumu, ka Podoļskis būtu migrantu bandas loceklis vai būtu iesaistīts cilvēktirdzniecībā," teikts "Breitbart News" paziņojumā.

Tiesa, futbolista pārstāvji ir sašutuši par Podoļska fotogrāfijas izmantošanu.

"Tas ir ārprāts. Lukašs norobežojas no tā un neļaus sevi izmantot. Jau esam iesaistījuši juristus," "Bild" citē Podoļska menedžera Nasima Tuihra teikto.

Fotogrāfija ar Podoļski uz ūdensmotocikla tika uzņemta pirms trim gadiem Pasaules kausa finālturnīra laikā, kad Vācijas izlases futbolisti izmantoja brīvdienu atpūtai.

Podoļskis pēc iepriekšējās sezonas atstāja Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray" un karjeru turpina Japānas pilsētas Kobes vienībā "Vissel".

Karjeras laikā viņš pārstāvējis tādus grandus kā Minhenes "Bayern" un Londonas "Arsenal", kā arī "Koln" vienību.

2014.gada Pasaules kausa ieguvējs Podoļskis pērn pēc Eiropas čempionāta pavēstīja par karjeras beigām Vācijas valstsvienībā, tomēr oficiāli viņš atvadījās 22.martā pārbaudes spēlē pret Angliju.

Podoļskis izlases rindās aizvadījis 129 spēles, gūstot 48 vārtus un 2006.gada Pasaules kausa finālturnīrā viņš tika atzīts par labāko jauno spēlētāju.

Tāpat nepatīkamu līdzīgu atgadījumu piedzīvojusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kādreizējā zvaigzne Maģiskais Džonsons un producents Semjuels Lī Džeksons.

Džonsons tviterī publicēja bildi, kur abi Itālijas kūrortpilsētā Forte dei Marmi atpūšas uz soliņa, un viņiem līdzās ir iepirkumu maisiņi ar "Louis Vuitton" un "Prada" zīmoliem, taču itāļi, kuri neatpazina amerikāņu slavenības, noturēja viņus par imigrantiem, kuri par valsts piešķirto pabalstu iegādājušies dārgas lietas.

Tā rezultātā komiķis Luka Botura izmantoja attēlu, lai izveidoti mēmi un uzsāktu sociālu eksperimentu. Viņš šo attēlu publicēja sociālajā vietnē "Facebok", dodot mājinieku, ka abas zvaigznes ir imigranti, kuri par Itālijas atvēlētājiem līdzekļiem iegādājas luksusa preces.

"Ar mēmi dalījās tūkstošiem cilvēku, no kuriem 40% saprata, ka tā ir provokācija, 30% bija sašutuši, bet 20% aizrādīja, ka "tā ir rasistiska mēme un neesmu atpazinis abas zvaigznes"," savu eksperimentu komentēja Botura, kurš pēc tam izdzēsa attēlu.

Džonsonu un Džeksonu sākotnēji kritizēja arī pazīstamā modele Nina Moriča, kura norādīja, ka ir "pārāk smagi noraudzīties, kā imigranti ļaunprātīgi izmanto mūsu 35 eiro", taču pēc tam viņa savu ierakstu arī nosauca par sociālo eksperimentu.

"Ninai Moričai ir taisnība. Neesmu rasists, bet zinu, ka ir cilvēki, kuriem patiešām nav naudas, kamēr šie valkā zīmola apģērbus un atpūšas," modeles sākotnējam ierakstam piekrita kāds komentētājs, kurš arī neatpazina abas slavenības.