foto: Instagram @vichka35
Baltkrievu tenisa superzvaigzne Azarenka sava mazā dēliņa Leo dēļ nevar piedalīties "US Open"
Viktorija Azarenka un viņas dēliņš Leo.
Sporta zvaigznes
2017. gada 22. augusts, 09:49

Baltkrievu tenisa superzvaigzne Azarenka sava mazā dēliņa Leo dēļ nevar piedalīties "US Open"

LETA

Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, kura pēc kļūšanas par māmiņu cenšas atgriezties pasaules elitē, ģimenes apstākļu dēļ atsaukusi dalību no ASV atklātā čempionāta.

Azarenka pēc Vimbldonas čempionātā izšķīrās ar savu partneri un bērna tēvu Billiju Makīdžu, kurš iesniedzies tiesā prasību par aizbildniecību. Tā rezultātā viņai nav iespējams kopā ar bērnu atstāt Kalifornijas štatu.

"Diemžēl nepiedalīšos ASV atklātajā čempionātā, jo jārisina ģimenes problēmas," paziņoja sportiste.

Azarenka sacensību apritē atgriezās jūnijā, kad tika līdz otrajai kārtais Maljorkas WTA "International" turnīrā, bet pēc tam sasniedza ceturto kārtu Vimbldonas čempionātā.

"Neilgi pēc Vimbldonas čempionāta, es un Leo tēvs šķīrāmies. Šobrīd risinām dažus juridiskus jautājumus, un vienīgais veids, kā varu piedalīties ASV atklātajā čempionātā, ir, atstājot savu dēlu Kalifornijā, ko es nedrīkstu darīt," pagājušajā nedēļā atklāja Azarenka.

foto: AFP/Scanpix/LETA
28 gadus vecā Viktorija Azarenka ir divkārtējā "Australian Open" čempione un bijusi arī pasaules ranga līdere.

Baltkrieviete 2012. un 2013.gadā spēlēja "US Open" finālos, abos piekāpjoties Serēnai Viljamsai. Tajos pašos gados viņa izcīnīja savus vienīgos "Grand Slam" titulus, divus gadus pēc kārtas triumfēdama Austrālijas atklātajā čempionātā.

Pirms dekrēta viņa iepriekšējo reizi kādā no turnīriem startēja pērn maijā, kad zaudēja Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Par grūtniecību Azarenka pavēstīja jūlija vidū, turklāt tobrīd pasaules rangā atradās sestajā vietā. Nespēlējot gadu, viņa zaudēja vietu WTA rangā, bet šobrīd pacēlusies uz 204.pozīciju.