Basketbols
2017. gada 18. augusts, 13:25

Latvijas basketbolistu pirmie pretinieki Eiropas čempionātā paliek bez vēl viena no līderiem

Kasjauns.lv / LETA

Centra spēlētājs Miroslavs Raduljica traumas dēļ nevarēs palīdzēt Serbijai basketbola izlasei gaidāmajā Eiropas čempionātā, vēsta portāls "Novosti.rs".

Raduljica guvis ceļgala savainojumu un nav devies kopā ar komandu uz pārbaudes spēlēm Hamburgā.

Iepriekšējā sezonā 29 gadus vecais Raduljica Itālijas kluba Milānas "EA7 Emporio Armani" rindās 29 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji mačā guva 8,1 punktu un izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas.

Jūnija sākumā viņš parakstīja līgumu ar Ķīnas komandu Dzjansu "Dragons".

Raduljica Serbijas izlases sastāvā izcīnījis sudraba medaļas pērnā gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, 2014.gada Pasaules kausā un 2009. gada Eiropas čempionātā.

Tāpat serbiem meistarsacīkstēs nepalīdzēs uzbrucējs Marko Simonovičs, kā arī zem jautājuma zīmes ir saspēles vadītāja Nemanjas Nedoviča dalība čempionātā, bet vēl iepriekš par nespēlēšanu paziņoja viens no talantīgākajiem NBA jaunajiem basketbolistiem Nikola Jokičs, bet jau vasaras sākumā kļuva skaidrs, ka savainojuma dēļ valstsvienībai palīdzēt nevarēs saspēles vadītājs Stefans Markovičs. Interesanti, ka kopā ar Serbijas izlasi joprojām netrenējas arī viens no pēdējo gadu šīs izlases spilgtākajiem spēlētājiem Milošs Teodosičs, kurš treniņus kopā ar valstsvienību sāks vien nākamnedēļ - 11 dienas pirms spēles pret Latviju.

Serbijas izlase Eiropas čempionātā spēlēs D apakšgrupā ar Latviju, Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju. Latvijas un Serbijas izlases spēkosies 1.septembrī, abām izlasēm aizvadot pirmo maču čempionātā.