Šāvēja Rašmane izcīna bronzas medaļu Pasaules kausa posmā junioriem
Sacensību noslēgumā cīnoties bronzas finālā Agate Rašmane pārspēja Annu Dedovu no Čehijas.
Citi sporta veidi
2016. gada 4. maijs, 23:07

Šāvēja Rašmane izcīna bronzas medaļu Pasaules kausa posmā junioriem

Jauns.lv

Latvijas jaunā šāvēja Agate Rašmane trešdien izcīnīja bronzas medaļu Vācijā notiekošajā Pasaules kausa posmā junioriem.

Rašmane 25 metru distancē šaušanā ar pistoli kvalifikācijā, kurā tika šauts uz precizitāti un tad arī uz ātrumu, ar 578 punktiem bija ceturtā labā, kas ļāva tikt starp astoņām finālistēm.

Savukārt izšķirošajā cīņā Rašmane vispirms pusfinālā uzrādīja dalītu otro rezultātu, taču pāršaudē netika pie iespējas cīnīties par uzvaru sacensībās, sacensību noslēgumā cīnoties bronzas finālā, kur latviete pārspēja Annu Dedovu no Čehijas.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vāciete Mišela Skerīsa, kura uzvarēja Annu Korakaki no Grieķijas.

Rašmane šajā Pasaules kausa posmā startēja arī 10 metru distancē ar pneimatisko pistoli, kur palika 19.vietā.

Tikmēr junioru sacensībās 25 metru distancē šaušanā ar pistoli labākais no Latvijas sportistiem bija Ernests Erbs, kurš ar 567 punktiem ieņēma 13.vietu, kamēr Gvido Cvetkovs palika 15.vietā, jo nopelnīja par punktu mazāk. Tikmēr Rihards Zorge palika 34., bet Kristaps Smilga 36.vietā 40 dalībnieku konkurencē.

Savukārt komandu vērtējumā Erbs, Cvetkovs un Zorge ieņēma sesto vietu starp desmit komandām. Latvijas trio nopelnīja 1676 punktus, bet uzvarēja Francijas šāvēji ar 1716 punktiem.

Jau ziņots, ka Cvetkovs bija otrais 10 metru distancē ar pneimatisko pistoli, bet sacensībās 50 metru distancē viņš palika ceturtais.

Februārī Cvetkovs izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā junioriem. Savukārt Rašmane 2014.gadā ieguva bronzu pasaules jaunatnes Olimpiādē.

LETA/Foto: ekrānuzņēmums no video