foto: EPA/LETA
Sevastova pārliecinoši sasniedz prestižā Sinsinati turnīra trešo kārtu un nopelna spēli pret Halepu
Anastasija Sevastova nākamajā kārtā spēkosies ar Simonu Halepu.
Citi sporta veidi
2017. gada 16. augusts, 20:31

Sevastova pārliecinoši sasniedz prestižā Sinsinati turnīra trešo kārtu un nopelna spēli pret Halepu

LETA

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova trešdien pārliecinoši aizvadīja Sinsinati WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas maču, divos setos ar 6-2, 7-5 pārspējot pieredzējušo itālieti Robertu Vinči.

Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 105 WTA ranga punktus.

Nākamajā kārtā viņa tiksies ar pasaules ranga vicelīderi Simonu Halepu no Rumānijas.

Sevastova duelī ar Vinči pirmajā setā trīs reizes guva punktu pretinieces servē, pirmo reizi to izdarot ceturtajā geimā, bet vēl reizi breika iespēju izmantojot sestajā geimā, panākot jau 5-1 savā labā. Tiesa, pēc tam Vinči vienu breiku atspēlēja, tomēr astotajā geimā Sevastova nodrošināja uzvaru setā.

Tikmēr otrais sets bija sīvāks, lai gan arī tajā Latvijas tenisiste ilgu laiku bija priekšā. Viņa ceturtajā geimā atkal izmantoja breika iespēju, panākot 3-1. Vinči gan nepadevās un nākamajā, ļoti garā geimā, breiku ar ceturto iespēju atguva. Sevastova gan atbildēja ar to pašu, pēc tam panākot jau 5-2 savā labā, tomēr turpinājumā viņa ļāva pretiniecei izcīnīt trīs punktus pēc kārtas, piedevām devītajā geimā, pie savas serves, neizmantojot arī mačbumbu, ļaujot itālietei panākt 5-5.

Tomēr beigās labāka bija Latvijas sportiste, kura 12.geimā, esot iedzinējos ar 15:40, pēc tam uzvarēja trīs izspēlēs pēc kārtas, bet punktu cīņai pielika ar trešo mačbumbu spēlē.

Abas sportistes savā starpā iepriekš vēl nebija spēkojušās.

Vēl tikai otrdien Sevastova pārvarēja Sinsinati turnīra pirmo kārtu, kad diezgan līdzvērtīgā cīņā ar 3-6, 6-4, 6-2 uzvarēja ķīnieti Penu Šuai, kura pasaules rangā atrodas 24.pozīcijā. Latvijas tenisiste pasaules rangā pašlaik ir 16.vietā, kas ir viņas karjeras rekords, bet šajā turnīrā izlikta ar 15.numuru.

Tikmēr 34 gadus vecā Vinči, kura ir planētas 42.rakete, savā pirmās kārtas cīņā ar 7-5, 7-5 uzveica ungārieti Tīmeu Babošu (WTA 51.).

Trešajā kārtā Sevastova tiksies ar sev lieliski zināmo Halepu no Rumānijas, kura pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā ar 6-4, 6-1 apspēlēja planētas 134.raketi Teilori Taunsendu no ASV.

Savas ilgās karjeras laikā Vinči izcīnījusi desmit WTA vienspēļu titulus, bet viņas karjeras rekords pasaules rangā ir septītā vieta, ko viņa sasniedza pagājušā gada maijā. Tiesa, viņai tā arī nav izdevies iegūt kādu "Grand Slam" trofeju, lai gan vēl pirms diviem gadiem itāliete spēlēja ASV atklātā čempionāta finālā, piekāpjoties savai tautietei Flavijai Penetai. Toreiz viņa pusfinālā pieveica slaveno amerikānieti Serēnu Viljamsu, un tas tiek raksturots kā viens no lielākajiem pārsteigumiem mūsdienu tenisā.

Zīmīgi, ka 33 gadu un četru dienu vecumā Vinči pērn kļuva par visu laiku vecāko spēlētāju, kura debitējusi pasaules ranga pirmajā desmitniekā.

Savu pagaidām pēdējo no desmit tituliem Vinči izcīnīja pērn Sanktpēterburgā, kad viņa uzvarēja WTA "Premier" raudzes sacensībās, tiekot pie savas nozīmīgākās trofejas karjerā.

Pagaidām šo sezonu Vinči aizvadījusi pieticīgāk, nekā iepriekšējo, jo nav izdevies izcīnīt nevienu titulu, vien sasniegt ceturtdaļfināli turnīros Brisbenā, Sanktpēterburgā un Maljorkā. Šo gadu Itālijas sportiste uzsāka pasaules ranga 18.vietā, taču pēc tam piedzīvojusi pakāpenisku lejupslīdi. Šosezon viņa guvusi desmit uzvaras 26 mačos.

Vinči šogad zaudējusi visos piecos mačos pret TOP20 tenisistēm, bet viņas sezonas vērtīgākā uzvara ir 25.raketes Darjas Kasatkinas apspēlēšana maijā sacensībās Madridē.

Tiesa, krietni sekmīgāk karjeras laikā Vinči klājies dubultspēlēs, kur savulaik viņa bijusi arī pasaules ranga līdere, bet kopumā tikusi pie 25 tituliem, tostarp triumfējusi visos "Grand Slam" turnīros.

Savukārt kopā ar Itālijas izlasi Vinči četras reizes - 2006., 2009., 2010. un 2013.gadā - triumfējusi Federāciju kausā.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Jūnija beigās viņa triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Sinsinati turnīrā Sevastova līdz šim divreiz piedalījusies kvalifikācijā, bet pamatturnīrā sacenšas pirmoreiz karjerā.

Sacensībām Sinsinati ir "Premier 5" kategorija, kas ir trešā aiz "Grand Slam" un "Premier Mandatory" līmeņa.

Sevastova Sinsinati pirmdien aizvadīja dubultspēļu turnīra pirmās kārtas maču, kur duetā ar horvātieti Donnu Vekiču cieta zaudējumu, jo ar rezultātu 6-3, 3-6, 5:10 stundas laikā piekāpās krievietei Allai Kudrjavcevai un polietei Alicjai Rosolskai.

Neveiksmi Sinsinati turnīra vienspēļu pirmajā kārtā piedzīvoja Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura ar 4-6, 2-6 negaidīti zaudēja kvalifikāciju pārvarējušajai serbietei Aleksandrai Kruničai.

Tiesa, Ostapenko pārvarēja dubultspēļu pirmo kārtu, jo pārī ar kanādieti Gabrielu Dabrovski pirmajā kārtā ar 7-5, 7-6 (7:5) uzvarēja nīderlandieti Kiki Bertensu un beļģieti Kirstenu Flipkensu.