foto: Ieva Makare/LETA
Samoilovs: "Karstums netraucē, jo šādos laikapstākļos nesāp traumētais ceļgals"
"Esmu 100% gatavs turnīram," uzsvēra Samoilovs.
Citi sporta veidi
2017. gada 16. augusts, 15:13

Samoilovs: "Karstums netraucē, jo šādos laikapstākļos nesāp traumētais ceļgals"

LETA

Latvijas pludmales volejbolistam Aleksandram Samoilovam karstums netraucē, jo šādos laikapstākļos nesāp traumētais ceļgals, pēc uzvaras Eiropas čempionāta finālturnīra pirmajā mačā atklāja Latvijas sportists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Samoilovs/Šmēdiņš Jūrmalā uzvar turku duetu

gallery icon
46

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešdien izcīnīja uzvaru savā pirmajā Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē, sagādājot mājinieku duetiem pirmo panākumu.

Ar ceturto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš D apakšgrupas mačā ar 2-0 (21:18, 21:10) pieveica Turcijas duetu Muratu Giginoglu un Hasanu Mermeru, kuri izlikti ar 29.numuru.

"Muratu zinājām, viņš spēlējis ilgus gadus, bet Hasanam nekad nebiju pievērsis uzmanību. Zinājām, ka pirmais sets būs taustīšanās un otrajā uzspiedām uz to, ko secinājām par spēli pirmajā setā," pēc panākuma teica Samoilovs.

"Redzējām kopā viņus pirmoreiz šogad, un tāpēc pirmais sets bija līdzīgāks, jo skatījāmies, ko dara Hasans. Otrajā setā sākām strādāt, un rezultāts bija pārliecinošāks," skaidroja Šmēdiņš.

Vēlāk trešdien Samoilovs/Šmēdiņš aizvadīs arī dienas noslēdzošo maču centrālajā laukumā, plkst.19 spēkojoties pret vāciešiem Markusu Bekermanu un Janniku Harmsu, kuri kontinenta meistarsacīkstēs izlikti ar 20.numuru.

Ja Bekermans latviešiem ir zināms, tad Harmsa spēle šobrīd vēl tiek izpētīta.

"Trenerim bija uzdevums aiziet uz vācieši spēli. Bekermanu zinām ļoti labi, Harmsu tikai vienreiz esam redzējuši," atklāja Samoilovs.

Viņš šovasar mokās ar ceļgala savainojumu, taču karstajos laikapstākļos tas netraucē.

"Satraukuma pirms turnīra nav, bet atbildība gan lielāka, spēlējot mājās, tomēr skatītāji palīdz. Otrā spēle gan būs grūtāka. Karstums, kas sākās tagad, man netraucē, tieši aukstums biedē, tad traumētais ceļgals sāk sāpēt. Karstumā es to vispār nejūtu, esmu 100% gatavs turnīram," uzsvēra Samoilovs, kurš Majoru pludmales smiltis uzskata par labākajām pasaulē.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ceturtdien, bet ar piektdienu sāksies izslēgšanas kārtas.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē, pa 32 duetiem sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē "bezrindas.lv". Pirmās spēles trešdien un ceturtdien skatītāji varēs apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnīsies par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā būs 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu savāca arī Samoilovs ar Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.