foto: LETA
Kas pieder valsts galvenajam sporta funkcionāram Einaram Fogelim?
Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis.
Sporta zvaigznes
2017. gada 16. augusts, 09:04

Kas pieder valsts galvenajam sporta funkcionāram Einaram Fogelim?

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis amatpersonu deklarācijā norādījis motociklu un vairākus nekustamos īpašumus, liecina informācija Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fogelim pieder divi dzīvokļi - pa vienam Rīgā un Siguldā. Tāpat Fogeļa īpašumā ir zeme Sakas pagastā un Siguldā, kā arī zemes un ēkas nekustamais īpašums Saulkrastu pagastā. Kopīpašumā ir vēl viens zemes gabals Sakas pagastā.

LSFP prezidentam pieder 1997.gada motocikls "Harley Davidson FXDL", kā arī piekabe.

Fogelis deklarējis arī bezskaidrās naudas uzkrājumus 66 908,33 eiro apmērā. Publiski pieejamajā amatpersonas deklarācijā, ko iesniedz, stājoties amatā, nav norādīti Fogeļa ienākumi.

Jāpiebilst, ka alsts amatpersonas statusa piemērošanas dēļ LSFP valdi pametusi trešdaļa valdes locekļu.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atzinis, ka LSFP valdes locekļi ir amatpersonas, līdz ar to viņiem būs jādeklarē savi ieņēmumi un uz viņiem attieksies interešu konflikta novēršanas likuma ierobežojumi.

Sākumā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atbilstoši VID norādījumiem VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā ievadīja informāciju tikai par LSFP Sporta speciālistu sertifikācijas komisijas un Šaušanas instruktoru sertificēšanas komisijas locekļiem, atzīstot tos par valsts amatpersonām, pēc konsultācijām ar VID 10.jūlijā sistēmā ievadīta informācija arī par LSFP valdes locekļiem.