Basketbols
2017. gada 15. augusts, 16:59

Porziņģis kļuvis par NBA superkluba "Cavaliers" galveno mērķi starpsezonā

LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) granda Klīvlendas "Cavaliers" šīs starpsezonas galveno mērķi, vēsta ESPN.

"Cavaliers" pašlaik meklē pienācīgu maiņas darījumu vienam no saviem līderiem Kairijam Ērvingam, kurš vēloties pamest komandu. Kā viena no ieinteresētajām vienībām tiek minēta Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kas būtu gatava atdot savu zvaigzni Karmelo Entoniju, tomēr pats basketbolists uz Klīvlendu neraujas, tā vietā viņš dotu priekšroku pāriešanai uz Hjūstonas "Rockets".

Šobrīd "Cavaliers" esot gatava veidot komandu ilgtermiņā, turklāt neskaidra ir arī šī kluba līdera Lebrona Džeimsa nākotne, kura līgums noslēgsies nākamvasar.

ESPN vēsta, ka Klīvlendas vienība vēloties piesaistīt kādu no jaunajām NBA zvaigznēm, kuru vidū esot arī 22 gadus vecais Porziņģis. "Cavaliers" pret kādu no šiem spēlētājiem esot gatava atdot Ērvingu.

Kristapa Porziņģa basketbola apavi 2017./18. gada sezonai

Vēl nav pagājis gads kopš Latvijas slavenākais basketbolists Kristaps Porziņģis parakstījis līgumu ar sporta inventāra ražotāju "Adidas", bet latvietis jau ...

gallery icon
5

Medijs ziņo, ka agresīvākas pārrunas par maiņas darījumu varētu notikt septembrī pirms NBA treniņnometņu sākuma, tomēr "Cavaliers" galvenais mērķis esot tieši Porziņģis. Tiesa, "Knicks" būtu gatava pārrunām vien tad, ja Klīvlendas klubs savā paspārnē paņems arī Žoakimu Noā, kuram ir līgums uz trim gadiem par kopējo summu 55 miljoni dolāru (47 miljoni eiro).

Kristaps Porziņģis spēlē bumbu ar jaunajiem basketbolistiem

Svētdien 16. jūlijā, Olimpiskajā sporta centrā “Electrum” Rīgā jaunajiem basketbolistiem – 250 bērniem no visas Latvijas bija iespēja satikt pašmāju ...

gallery icon
211

Tiesa, "Knicks" sarunas par Porziņģa un Ērvinga maiņu vēl nevēlas uzsākt, bet joprojām nav skaidrības, kādas ir latvieša un Ņujorkas kluba savstarpējās attiecības, jo iepriekšējo sezonu abas puses nenoslēdza uz patīkamākās nots.

Pārbaudes spēle basketbolā vīriešiem Latvija pret Poliju

gallery icon
62

Porziņģis pašlaik ir Latvijas izlasē, kas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram.

Mūsu basketbolisti ciemojas pie mazajiem Bērnu slimnīcā

Latvijas vīriešu basketbola izlase, viesojoties Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, trešdien jaunajiem pacientiem dāvināja krūzītes, cepures, balonus un citu valstsvienības atribūtiku, ...

gallery icon
37

Vēl pirms dažām dienām "Knicks" izmantoja sev pienākošos iespēju un vienpusēji pagarināja līgumu ar Porziņģi arī uz 2018./2019.gada sezonu.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības mediju diena

gallery icon
115

Porziņģis savā debijas sezonā 72 mačos vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus, bet otrajā sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, kā arī veica 2,0 blokus.

Sportisti un fani steidzas uz "Arēnu Rīga" noraudzīties Latvijas basketbolistu triumfā pār Poliju

Sportisti un fani steidzas uz "Arēnu Rīga" noraudzīties Latvijas basketbolistu triumfā pār Poliju

gallery icon
56