foto: Ekrānuzņēmums
Latvijas vieglatlētu viesnīcā Londonā izplatījusies bīstama vēdera infekcija
Šajā viesnīcā dzīvo daudz dažādu valstu delegācijas no dažādiem pasaules reģioniem, tāpēc, visticamāk, infekcijas avots nav ēdiens.
Citi sporta veidi
2017. gada 8. augusts, 18:39

Latvijas vieglatlētu viesnīcā Londonā izplatījusies bīstama vēdera infekcija

LETA

Londonas viesnīcā "Guoman Tower Hotel", kurā pasaules vieglatlētikas čempionāta laikā dzīvo arī Latvijas sportisti, izplatījusies vēdera infekcija, no kuras cietuši jau 25 planētas meistarsacīkšu dalībnieki, taču neviens no Latvijas pārstāvjiem vēdera kaiti nav saķēris.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Portāls "insidethegames.biz" vēsta, ka 25 pasaules čempionāta dalībnieki, kuri pārstāv Botsvanas, Vācijas, Kanādas un Īrijas komandas, ir iedzīvojušies problēmās ar vēderu, dažiem no šiem sportistiem atsakoties no starta čempionātā.

Šajā viesnīcā dzīvo arī Latvijas delegācija, tomēr nevienam sportistam kaite nav piemetusies, otrdien sacīja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) Komunikācijas vadītāja Ieva Bļusina.

"Viesnīcā notika sapulce, kurā piedalījās mūsu komandas ārsts. Tajā tika informēts, ka ir izplatījusies infekcija, tāpēc nepieciešama pastiprināta piesardzība, taču neviens no mūsu sportistiem nav cietis un šobrīd mēs nejūtam, ka būtu noticis, kas ārkārtējs," atklāja Bļusina.

"Cik noprotams, tad infekcija nav izplatījusies ar ēdienu, jo arī viesnīcas administrācija noliedz, ka būtu vainīga slimības izplatībā. Jāņem vērā, ka šajā viesnīcā dzīvo daudz dažādu valstu delegācijas no dažādiem pasaules reģioniem, tāpēc, visticamāk, infekcijas avots nav ēdiens," bilda LVS pārstāve.

Savu izmeklēšanu veikusi arī Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) un Anglijas Publiskas veselības un ekoloģiskās veselības dienesta pārstāvji, kuri arī norādījuši, ka viesnīca nav vainīga saslimšanas epidēmijā.

Divos no 25 gadījumiem konstatēts norovīruss.

"Ievērojam rūpīgu higiēnas protokolu un nepieļaujam saslimušo kontaktu ar pārējiem viesiem. Prioritāte paliek pārējo viesu veselība," norādījuši viesnīcas pārstāvji.

Latviju pasaules čempionātā vieglatlētikā pārstāv 12 atlēti, no kuriem jau astoņiem sportistiem starti ir noslēgušies. Līdz šim augstāko vietu izcīnījusi skrējēja Gunta Latiševa-Čudare, kura pirmdien palika 12.vietā 400 metru skrējienā, kamēr svētdien 13.pozīciju šķēpmešanā ieguva Anete Kociņa, abām sportistēm gan netiekot sacensību finālā.

Pasaules čempionāts Londonā ilgs līdz svētdienai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās