Zviedrijas izlases treneris: "Latvijai ir individuāli meistarīga komanda, kas mums jārespektē"
Zviedrijas galvenā trenera palīgs Jūhans Tērnberjs: "Latvijas izlases sastāvā ir daudzi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāji. Līdz ar to tā ir individuāli meistarīga komanda, kas mums jārespektē."
2016. gada 6. maijs, 14:16

Zviedrijas izlases treneris: "Latvijai ir individuāli meistarīga komanda, kas mums jārespektē"

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase ir individuāli spēcīga komanda, uzskata valstsvienības pirmās pretinieces šajā pasaules čempionātā Zviedrijas galvenā trenera palīgs Jūhans Tērnberjs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas un Zviedrijas izlašu savstarpējais mačs pasaules čempionātā, kas piektdien sāksies Krievijā, norisināsies plkst.16.15. Spēli tiešraidē pārraidīs kanāli TV3 un "Re:TV".

Zviedrijas valstsvienības galvenā trenera palīgs Tērnberjs norādīja, ka Latvija šajā mačā centīsies izmantot pretinieku kļūdas.

"Centīsimies tās nepieļaut un jau no pirmajām minūtēm pārņemt kontroli pār maču," portāls "Expressen.se" citē Tērnberja teikto. "Latvijas izlases sastāvā ir daudzi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāji. Līdz ar to tā ir individuāli meistarīga komanda, kas mums jārespektē. Tomēr, lai viņi spēlē pēc mūsu noteikumiem, mēs pēc viņu to nedarīsim."

Savukārt Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Detroitas "Red Wings" pārstāvošais uzbrucējs Gustavs Nīkvists arī uzskata, ka Latviju nedrīkst nenovērtēt.

"Šī ir komanda, kas smagi strādā un spēlē fizisku hokeju. Čempionāta atklāšanas spēle būs grūta," uzskata Nīkvists.

Pasaules čempionāts Latvijas izlasei sāksies ar trim ļoti smagiem pārbaudījumiem. Pēc spēles ar Zviedriju A apakšgrupas ietvaros sekos cīņas sestdien pret Čehiju un pirmdien pret Krieviju. Jo īpaši intriģējoša ir trešā spēle pret mājiniekiem, jo tā notiks 9.maijā. Ceturtajā mačā Latvija spēkosies ar Šveici, bet pēc tam pretim stāsies Dānija, Kazahstāna un Norvēģija.

Latvijas izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēs jau 20.gadu pēc kārtas. Piekto reizi komandu cīņā vedīs Leonīds Beresņevs, kurš februārī trešo reizi karjerā tika iecelts par valstsvienības galveno treneri. Viņam čempionātā palīdzēs Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases vadības zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

Arī šoreiz Latvijas izlasei nepalīdzēs vairāki potenciālie līderi. Planētas meistarsacīkstēs nespēlēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums. Visiem spēlētājiem, izņemot Dārziņu, spēlēt neļauj veselības problēmas.

Šoreiz komandā ir četri pasaules čempionāta debitanti - daudzsološais vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš aizvada ļoti labu sezonu, aizsargs Edgars Siksna un uzbrucēji Edgars Kulda un Māris Bičevskis. Tāpat pasaules čempionāta spēlēs līdz šim laukumā nav devies arī izlases trešais vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš arī pērn iekļuva valstsvienības sastāvā.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video