Kāpēc Latvijas hokejisti savās somās veda zāles? FOTO
Sporta ārsts Jānis Kvēps, atverot savu pārvietojamo zāļu skapīti, izvēlējās, kurus no medikamentiem pārliet hokejistu somās, jo paša bagāža bija pa smagu lidojumam.
2016. gada 6. maijs, 15:06

Kāpēc Latvijas hokejisti savās somās veda zāles? FOTO

Jauns.lv

Ceturtdien, kopā ar Latvijas hokeja izlasi dodoties uz pasaules čempionātu, izlases ārstam Jānim Kvēpam Rīgas lidostā radās nelieli sarežģījumi. Kādi?

Pieredzējušais un ilggadējais hokeja ārsts lidostā ieradās ar savu lielo medikamentu somu, kura vairāk līdzinās pārvietojam zāļu skapītim. Taču pēc somas nosvēršanas lidostas personāls pabrīdināja ārstu, ka tās svars neatbilst pieņemtajām normām, un ir pa lielu, lai somu nodotu bagāžā.  

Kvēps neapjuka, bet gan atvēra vaļā centīgi aizlīmēto somu, pavirināja tur esošās atvilktnes, kuras bija pilnas ar dažnedažādām zālēm. „Mazliet kaut kas jāizņem ārā, jo pa smagu. Pārliksim kādā citā somā pie hokejistiem, mājā jau zāles neatstāsim. Līdzi tiek ņemtas visvisādi medikamenti, protams, tikai atļautie. Mildronāta nav,” jokoja dakteris.

Taujāts, vai mūsu hokejisti visi ir gana braši un veseli, lai ar godu uzsāktu pasaules čempionātu hokejā, Kvēps sacīja: „Mūsu hokejisti ir normālā formā. Kamēr neesam spēlējuši un neesam sākuši, tā precīzi gan ir grūti ko teikt. Vispār liekas, ka būs normāli. Es jau viņiem neko vairāk nevaru ieteikt, kā ir. Novēlu tikai, lai viņiem laba veselība. Vispār jau hokejistu galvenais veselības princips ir tāds, ka hokejistam jau no dabas jābūt veselam. Ja nav dota veselība no dabas, tad tā, arī hokeju spēlējot, labāka nekļūs. Hokejistiem jau tā pietiek ar savas karjeras laikā lielajiem riska faktoriem, ka var sākties problēmas gan ar muguru, pleciem, ceļgaliem,” saka sporta ārsts, kurš nākamā gada sākumā svinēs 50 gadu jubileju, kopš ir hokejistu ārsts. „Cik nu varēšu, tik ilgi arī centīšos būt ārsts mūsu sportistiem,” piebilda Jānis Kvēps.

 

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders