Kanādas hokejisti pasaules čempionu titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru pār ASV izlasi
Kanādas hokejisti pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā uzvaru guva ar rezultātu 5:1.
2016. gada 6. maijs, 19:12

Kanādas hokejisti pasaules čempionu titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru pār ASV izlasi

Jauns.lv

Pasaules čempioni Kanādas hokejisti piektdien Sanktpēterburgā titula aizstāvēšanu sāka ar pārliecinošu uzvaru pār ASV izlasi.

Kanādas hokejisti pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā uzvaru guva ar rezultātu 5:1 (2:1, 1:0, 2:0).

Uzvarētāju sastāvā vārtus guva pieci spēlētāji - Teilors Hols, Brendans Galahers, Būns Dženers, Breds Maršāns un Mets Dušeins, kura rēķinā arī rezultatīva piespēle, savukārt vārtsargs Kems Telbots atvairīja 24 pretinieku metienus.

ASV izlases rindās vienīgos vārtus iemeta Patriks Marūns.

Amerikāņi pirmie izvirzījās vadībā, mača piektajā minūtē realizējot skaitlisko vairākumu. Turpinājumā iniciatīvu pārņēma Kanādas hokejisti, gūstot piecus bezatbildes vārtus, no kuriem pēdējie bija skaitliskajā mazākumā.

Piektdien vēlāk B apakšgrupas dienas otrajā mačā spēkosies Baltkrievijas un Somijas hokejisti. Grupu turnīrā Sanktpēterburgā cīnīsies arī Francija, Vācija, Ungārija un Slovākija.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionātu sāka ar zaudējumu 1:2 pagarinājumā pret Zviedrijas valstsvienību.

A apakšgrupas dienas otrajā mačā piektdien vēlāk Maskavā laukuma saimniece Krievijas izlase, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, spēlēs pret Čehijas hokejistiem.

Pasaules čempionāts Latvijas izlasei sāksies ar trim ļoti smagiem pārbaudījumiem. Turpinājumā sekos cīņas sestdien pret Čehiju un pirmdien pret Krieviju. Jo īpaši intriģējoša ir trešā spēle pret mājiniekiem, jo tā notiks 9.maijā. Ceturtajā mačā Latvija spēkosies ar Šveici, bet pēc tam pretim stāsies Dānija, Kazahstāna un Norvēģija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 6. līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Slovēnija un Itālija, kuras ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā. Jau šobrīd ir zināms, ka no augstākās divīzijas nevar izkrist Vācija un Francija, jo nākamā gada pasaules čempionāts notiks abās šajās valstīs.

Pērn pasaules čempionāta finālā Kanādas izlase ar 6:2 uzvarēja Krieviju, bet pie bronzas tika ASV.


LETA  / Foto: AFP/LETA