Rodrigo Ābols: "Dusmas par zaudējumu, jo visu spēli labi nocīnījāmies"
Izlases spēlētājs Ābols komentē vakardienas zaudējumu.
2016. gada 7. maijs, 10:21

Rodrigo Ābols: "Dusmas par zaudējumu, jo visu spēli labi nocīnījāmies"

Jauns.lv

Komanda cīnījās slavējami un pacietīgi, neļaujot pretiniekiem daudz izvērsties, tāpēc par mača izskaņā piedzīvoto zaudējumu ir divtik nepatīkami, pēc neveiksmes pasaules čempionāta pirmajā mačā pret Zviedriju sacīja Latvijas valstsvienības jaunākais dalībnieks Rodrigo Ābols.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase čempionātu sāka ar izcīnītu vienu punktu, aizvadot labu spēli pret vienu no grupas favorītēm un zaudējumu piedzīvojot vien pagarinājuma pēdējā minūtē ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1).

"Protams, tagad ir dusmas, jo tā visu spēli nocīnīties, bet beigās zaudēt ir nepatīkami," atzina Ābols. "Tomēr, no spēles jāņem pozitīvais un jāpriecājas arī par izcīnīto punktu, jo šis punkts beigās mums var ļoti noderēt".

Uzbrucējs uzskata, ka Latvijas izlase pirms spēles paveica labu mājasdarbu un bija gatava čempionāta pirmajai cīņai.

"Mēs zinām uz ko esam spējīgi kā komanda un arī spēlējām kā komanda. Bijām sagatavojušies, skatījāmies zviedru spēļu videoierakstu un tāpēc viņu sniegumā nekā pārsteidzoša nebija. Mēs bijām gatavi," norādīja Ābols, kuram otrajā periodā komandas biedra nūja trāpīja pa seju, taču neko vairāk par nobrāzumu 20 gadus vecais hokejists neguva.

No šīs spēles Ābols vēlētos paņemt līdzi komandas rādīto sniegumu skaitliskajā mazākumā.

"Mazākumā bijām kompakti, turējām pretiniekus ārpusē, nedodot viņiem otrās iespējas. Tāpat labi aizsargājām savu vārtsargu. Paši līdām uz viņu vārtiem un darījām tās lietas, kas mūs satur kā komandu, tajā pat laikā kaitinot pretinieku, kuriem noteikti krita uz nerviem, ka neļaujam darīt to, ko viņi grib. Treneru uzstādījums bija, lai mēs neskrienam uz priekšu bez galvas, bet spēlējam pacietīgi. Zviedri to tikai gaidīja, kad mēs viņiem uzskriesim virsū. Bija jāspēlē ar vēsu galvu un tas mums izdevās ļoti labi," gandarīts bija Ābols, kuram šis ir otrais pasaules čempionāts pēc pērn piedzīvotās debijas.

Kā zināms, Latvijas izlase pasaules čempionātos Zviedrijai punktu atņēma tikai trešo reizi - 1997.gadā abas izlases cīnījās 1:1, bet 2009.gadā Latvija svinēja uzvaru ar 3:2.

Abas komandas savā starpā tikās arī pērn pasaules čempionātā Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kad apakšgrupas mačā Latvijas hokejisti cieta sakāvi ar 1:8. Vienīgos vārtus valstsvienības labā guva Lauris Dārziņš, kurš šogad pasaules čempionātā nespēlē ģimenes apstākļu dēļ.

Zviedrijas izlase pērn palika bez medaļām, 2014.gadā tika izcīnīta bronza, bet 2013.gadā zviedri kļuva par pasaules čempioniem.

Pasaules čempionāts Latvijas izlasei sāksies ar trim ļoti smagiem pārbaudījumiem. Turpinājumā sekos cīņas sestdien pret Čehiju un pirmdien pret Krieviju. Jo īpaši intriģējoša ir trešā spēle pret mājiniekiem, jo tā notiks 9.maijā. Ceturtajā mačā Latvija spēkosies ar Šveici, bet pēc tam pretim stāsies Dānija, Kazahstāna un Norvēģija.

Latvijas izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlē jau 20.gadu pēc kārtas. Piekto reizi komandu cīņā ved Leonīds Beresņevs, kurš februārī trešo reizi karjerā tika iecelts par valstsvienības galveno treneri. Viņam čempionātā palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases vadības zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

Arī šoreiz Latvijas izlasei nepalīdzēs vairāki potenciālie līderi. Planētas meistarsacīkstēs nespēlēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums. Visiem spēlētājiem, izņemot Dārziņu, spēlēt neļauj veselības problēmas.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā, bet pēdējos piecos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA