Kazahstānas hokejisti bullīšos negaidīti uzvar Šveici
Gluži negaidīta uzvara!
2016. gada 7. maijs, 15:44

Kazahstānas hokejisti bullīšos negaidīti uzvar Šveici

Jauns.lv

Pie negaidītas uzvaras savā Krievijā notiekošā pasaules čempionāta pirmajā mačā sestdien tika Kazahstānas hokeja izlase, kas pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Šveici.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvaras "bullīti" Kazahstānai šajā mačā guva naturalizētais kanādietis Naidžels Douss.

Jau dueļa desmitajā minūtē Dousam bija iespēja atklāt rezultātu, taču viņš nespēja realizēt soda metienu.

Savukārt 15.minūtē rezultātu atklāja Šveice, kad izcēlās Samels Valcers, bet 31.minūtē rupju kļūdu pieļāva šveiciešu vārtsargs Reto Berra, kurš ielaida Romāna Savčenko mesto ripu no centra. Tobrīd Kazahstāna spēlēja mazākumā.

Savukārt 51.minūtē Romāns Starčenko vadībā ar 2:1 jau izvirzīja Kazahstānu, bet pusotru minūti vēlāk pēc kazahu vārtsarga Vitālija Koļesņika kļūdas Šveice izlīdzināja rezultātu uz tablo - vārus guva Deniss Holenšteins. Pamatlaika turpinājumā neviena no komandām vārtus vairs neguva, turklāt vienības to nepaveica arī pagarinājumā, tāpēc dueļa liktenis tika izšķirts pēcspēles metienu sērijā.

Tajā uzvaras "bullīti" kazahiem iemeta Douss.

Kazahstānas izlasē šajā pasaules čempionātā debitē trīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Astanas "Baris" leģionāri, jo kanādieši Douss un Dastins Boids, kā arī amerikānis Brendons Bočenskis ir ieguvuši šīs valsts pilsonību. Tikmēr cits naturalizētais kanādietis Kevins Dalmens pāris nedēļas pirms planētas meistarsacīkstēm pameta Kazahstānas nometni.

Piektdien pirmajos A apakšgrupas mačos Latvija tikai pagarinājumā ar 1:2 piekāpās Zviedrijai, bet Čehija negaidīti pārliecinoši ar 3:0 pārspēja pasaules meistarsacīkšu saimnieci Krieviju.

Latvijai sestdien plkst.20.15 ieplānots duelis tieši pret Čehiju.

Tikmēr Sanktpēterburgā B apakšgrupas mačā pie drošas uzvaras tika Slovākija, kas ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) uzvarēja elites divīzijas jaunpienācēju Ungāriju.

Ungārija šajā mačā slovākiem izrādīja cienījamu pretestību, turklāt pēc tam, kad Tomāšs Marcinko no Slovākijas izlases astotajā minūtē atklāja dueļa rezultātu, naturalizētais Frenks Benhems 14.minūtē panāca izlīdzinājumu. Tiesa, pēc tam šī mača favorīte Slovākija guva trīs bezatbildes vārtus un nodrošināja uzvaru.

Jau vēstīts, ka pirms tam pirmajos B apakšgrupas mačos piektdien Kanāda ar 5:1 pieveica ASV, bet Somija ar 6:2 pārspēja Baltkrieviju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 6. līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Slovēnija un Itālija, kuras ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā. Jau šobrīd ir zināms, ka no augstākās divīzijas nevar izkrist Vācija un Francija, jo nākamā gada pasaules čempionāts notiks abās šajās valstīs.

Pērn pasaules čempionāta finālā Kanādas izlase ar 6:2 uzvarēja Krieviju, bet pie bronzas tika ASV.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA