Dānijas hokejisti pasaules čempionāta spēlē atstāj "sausā" Norvēģijas izlasi
Dāņi izcīnīja "sauso" uzvaru pār Norvēģiju.
2016. gada 7. maijs, 20:23

Dānijas hokejisti pasaules čempionāta spēlē atstāj "sausā" Norvēģijas izlasi

Jauns.lv

"Sauso" uzvaru Krievijā notiekošā pasaules čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Dānijas valstsvienība.

Maskavā notikušajā A apakšgrupas spēlē dāņi ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Norvēģiju.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva uzbrucējs Niklass Jensens, bet vārtsargs Sebastians Dāms tvēra visas 44 norvēģu mestās ripas.

Mača rezultātu otrā perioda otrajā minūtē atklāja N.Jensens, bet sešas minūtes pirms trešdaļas beigām Jespers Jensens dāņu pārsvaru dubultoja.

Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām norvēģi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un N.Jensens raidīja ripu jau tukšos pretinieku komandas vārtos, pieliekot punktu Dānijas valstsvienības uzvarai.

Jau vēstīts, ka pie negaidītas uzvaras sestdien tika Kazahstānas hokeja izlase, kas pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Šveici.

Piektdien pirmajos A apakšgrupas mačos Latvija tikai pagarinājumā ar 1:2 piekāpās Zviedrijai, bet Čehija negaidīti pārliecinoši ar 3:0 pārspēja pasaules meistarsacīkšu saimnieci Krieviju.

Latvijai sestdien plkst.20.15 ieplānots duelis tieši pret Čehiju.

A apakšgrupā pa trim punktiem vienā spēlē guvušas Čehija un Dānija, divi punkti ir Kazahstānai un Zviedrijai, pa vienam punktam iekrājušas Latvija un Šveice, bet bez punktiem cīnās Norvēģija un Krievija.

Tikmēr Sanktpēterburgā notiekošā B apakšgrupas spēlē Francija ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Vāciju.

Mača rezultātu ceturtajā minūtē atklāja francūzis Damjēns Ro, bet otrās trešdaļas 26.sekundē Tobiass Rīders panāca izlīdzinājumu. Trīs minūtes pirms perioda beigām uzbrucējs Fēlikss Šics, kurš šo sezonu iesāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", izvirzīja vadībā Vācijas valstsvienību, tomēr trešdaļas pēdējā minūtē Valantēns Klēro panāca neizšķirtu.

Trešajā periodā komandas vārtus neguva, tādējādi uzvarētājs pamatlaikā netika noskaidrots. Arī piecu minūšu papildlaikā neviena no izlasēm pie uzvaras netika, un spēlētājiem bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija. Tajā pie vienīgā precīzā metiena tika Damjēns Flerī, kurš nodrošināja Francijas valstsvienībai uzvaru ar 3:2.

Zīmīgi, ka šajā spēlē tikās abas nākamā pasaules čempionāta rīkotājas.

Jau vēstīts, ka B apakšgrupas mačā pie drošas uzvaras tika Slovākija, kas ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) uzvarēja elites divīzijas jaunpienācēju Ungāriju.

Pirms tam pirmajos B apakšgrupas mačos piektdien Kanāda ar 5:1 pieveica ASV, bet Somija ar 6:2 pārspēja Baltkrieviju.

B apakšgrupā pa trim punktiem vienā spēlē guvušas Somija, Kanāda un Slovākija, divi punkti ir Francijai, punktu nopelnījusi Vācija, bet bez punktiem cīnās Ungārija, Baltkrievija un ASV.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 6. līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Slovēnija un Itālija, kuras ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā. Jau šobrīd ir zināms, ka no augstākās divīzijas nevar izkrist Vācija un Francija, jo nākamā gada pasaules čempionāts notiks abās šajās valstīs.

Pērn pasaules čempionāta finālā Kanādas izlase ar 6:2 uzvarēja Krieviju, bet pie bronzas tika ASV.

LETA/ Foto: ITAR TASS/ LETA