Štrombergs uzvar Pasaules kausa posmā BMX riteņbraukšanā. VIDEO
Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs.
Citi sporta veidi
2016. gada 8. maijs, 17:57

Štrombergs uzvar Pasaules kausa posmā BMX riteņbraukšanā. VIDEO

Jauns.lv

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs svētdien guva uzvaru Nīderlandē notikušajā Pasaules kausa izcīņas Superkrosā trešajā posmā, turklāt piektais finišēja vēl viens latvietis Edžus Treimanis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pamatsacensībās piedalījās pieci Latvijas sportisti, bet Rihards Veide un Kristaps Vekša nespēja pārvarēt priekšbraucienus. Turpinājumā ceturtdaļfinālā apstājās Kristens Krīgers, kurš savā braucienā finišēja piektais, tikai par 0,003 sekundēm piekāpjoties Treimanim, bet vēlāk Štrombergs un Treimanis pārvarēja arī pusfinālu.

Finālā Štrombergs startēja no pirmā celiņa un aizvadīja saspringtu cīņu, svinot uzvaru. Viņam sekoja šveicietis Davids Grafs un kolumbietis Karloss Alverto Ramiress Jepess.

"Varbūt neesmu ātrākais puisis katru nedēļas nogali, tomēr esmu pārliecināts, ka lielās sacensībās joprojām varu uzvarēt," pēc sacensībām teica Štrombergs.

Štrombergs uzvar Pasaules kausa posmā BMX riteņbraukšanā

Tikmēr Treimanis izcīnīja piekto vietu, finālā piekāpjoties arī titulētajam austrālietim Semam Vilobijam.

Vēl no latviešiem noslēgumā Krīgers ieņēma 18.vietu, bet Veide un Vekša palika attiecīgi 54. un 56.pozīcijā.

Kā zināms, sestdien pamatsacensībām nespēja kvalificēties debitants Mikus Strazdiņš, bet dāmu konkurencē tāds pats liktenis savās Pasaules kausa debijas sacensībās piemeklēja arī Vinetu Pētersoni un vairāk pieredzējušo Sandru Aleksejevu.

Jau ziņots, ka pirms Argentīnā notikušajā Pasaules kausa pirmajā etapā Štrombergs tika līdz ceturtdaļfinālam, sacensības noslēdzot 27.vietā. Tikmēr Treimanis ierindojās 33.pozīcijā, bet Krīgers bija 39.vietā 164 dalībnieku vidū.

Savukārt otrajā etapā Mančestrā labākais no latviešiem bija devīto vietu guvušais Veide, Treimanis tika klasificēts 25.pozīcijā, bet Krīgers sacensības neturpināja pēc kvalifikācijā piedzīvota kritiena.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 405 punktiem saglabā pirmajā posmā uzvarējušais amerikānis Korbens Šarā, kurš svētdien nepārvarēja ceturtdaļfinālu. Štrombergs ar 280 punktiem pakāpies uz astoto vietu, Treimanis ar 220 punktiem ir 16.pozīcijā, Veide guvis 110 punktus, kas dod 37.vietu, bet Krīgers ar 85 punktiem ir 41.pozīcijā.

Tikmēr dāmu sacensībās svētdien uzvaru finiša taisnē izrāva Londonas olimpisko spēļu medaļniece Laura Smuldersa no Nīderlandes, kura par četrām sekundes desmitdaļām apsteidza iepriekšējos divos etapos uzvarējušo austrālieti Kerolainu Bučenenu.

Pasaules kausa līdere ar 645 punktiem ir tieši Bučenena.

Kā ziņots, nesen Štrombergs triumfēja ASV čempionāta pirmajās divās sacensībās, bet pagājušajā nedēļā vēl divas reizes kāpa uz goda pjedestāla, gūstot otro un trešo vietu.

Savukārt Veide un Treimanis guva dubultuzvaru pirmajā Eiropas kausa etapā, bet pagājušajā nedēļā trešajā etapā triumfēja Krīgers, kamēr ceturtajā posmā labākais bija Veide.

2014.gada jūnijā BMX riteņbraucējiem sākās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas noslēgsies šovasar. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelna UCI ranga punktus, kas tālāk veido arī Nāciju rangu. Tieši Nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas, tomēr šoreiz tās saņems tikai četras, nevis piecas valstis, kā tas bija iepriekš.

Vēl pēc rezultātiem 5.-7.vieta saņems divas ceļazīmes, bet 8.-13.vieta - vienu.

Latvija pašlaik olimpiskajā rangā ieņem sesto vietu, bet pirmais četrinieks ir tālu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam, bet tajās kā viena no Latvijas lielākajām cerībām ir tieši Štrombergs, kurš ir divkārtējs Olimpiādes čempions.

LETA / Foto: Evija Trifanova/LETA