Somu talants Laine turpina uguņot; Šveice izglābjas, bet pagarinājumā zaudē norvēģiem
Somijas uzvarā pār Vāciju divus vārtus guva 18 gadus jaunais Patriks Laine.
2016. gada 8. maijs, 19:20

Somu talants Laine turpina uguņot; Šveice izglābjas, bet pagarinājumā zaudē norvēģiem

Jauns.lv

Norvēģijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:0, 0:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Šveici, vēl vairāk sajaunot situāciju A apakšgrupā, kurā sacenšas arī Latvija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēli šveicieši iesāka ļoti pārliecinoši un jau trešajā minūtē pārņēma vadību, kad izcēlās Samuels Valzers, tomēr nākamos trīs vārtus pamanījās gūt Norvēģija, divus vārtu guvumus radot brāļiem Kenam Andrē Ulimbam un Matisam Ulimbam, bet vēl vienus iemetot Martinam Reimarkam.

Trešajā trešdaļā šveiciešiem atkal bija ļoti liels pārsvars un jau ātri deficītu līdz minimumam samazināja Simons Mozers, bet izlīdzinājumu izdevās panākt vien desmit sekundes pirms pamatlaika beigām, kad atzīmējās aizsargs Felisjēns di Buā.

Līdz ar to komandām nācās spēlēt pagarinājumu, kurā Norvēģija realizēja vairākumu, uzvaru izraujot Andrēass Martinsens.

Līdz ar to A apakšgrupā situācija kļuvusi vēl dramatiskāka - bez uzvarām pašlaik ir vienīgi Latvija un Šveice, bet tās abas izcīnījušas pa diviem punktiem, jo abos līdz šim aizvadītajos mačos zaudējušas vien pagarinājumā vai pēcspēles metienos.

Kā ziņots, citā spēlē svētdien Krievija ļoti grūtā cīņā ar rezultātu 6:4 (3:3, 1:0, 2:1) pieveica Kazahstānu un tika pie pirmā panākuma sacensībās. Iesildoties pirmdien gaidāmajam mačam ar Latvijas izlasi, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija potenciālo apakšgrupas favorīti Kazahstānu salauza vien trešajā trešdaļā.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem iemeta Romāns Ļubimovs un aizsargs Antons Belovs, kuram turklāt bija arī divas rezultatīvas piespēles.

Kaut spēles septītajā minūtē rezultātu atklāja Krievijas izlases hokejists Jevgēņijs Dadonovs, turpinājumā Kazahstānai divus vārtus 58 sekunžu laikā iemeta naturalizētais Dastins Boids un Romāns Starčenko. Tiesa, vēl pēc 19 sekundēm Krievijai izlīdzinājumu 2:2 panāca Ļubimovs, bet pirmā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 3:3 - krievus lielajā vairākumā vadībā izvirzīja Sergejs Mozjakins, bet pēdējā minūtē izlīdzinājumu panāca Jevgeņijs Rimarevs.

Otrajā trešdaļā Krievijai bija izteikts pārsvars, tomēr tai izdevās gūt tikai vienus vārtus, kad izcēlās Belovs. Savukārt trešās trešdaļas pašā sākumā Kazahstāna atkal panāca 4:4 - savā spēles trešajā spēles vairākumā Kazahstāna iemeta trešos vārtus, izceļoties Maksimam Semjonovam.

Tomēr jau trešdaļas ceturtajā minūtē Belovs ar raidījumu no zilās līnijas vēlreiz izvirzīja vadībā Krieviju, bet 49.minūtē Belova vēl vienu metienu pielaboja Ļubimovs un Krievija panāca 6:4, ko noturēja līdz cīņas beigām.

Kā zināms, Latvija pirmajās divās spēlēs tikusi pie diviem punktiem - ar 1:2 pagarinājumā piekāpusies Zviedrijai un ar 3:4 pēcspēles metienos Čehijai.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar pieciem punktiem divos mačos ir Čehija, kam ar trim punktiem seko Dānija un Krievija, bet pa diviem punktiem izcīnījušas pārējās piecas grupas komandas - Kazahstāna, Zviedrija, Latvija, Šveice un Norvēģija.

Turpinājumā svētdien Zviedrija sacentīsies ar Dāniju. Savukārt Latvijas cīņa ar Krieviju 9.maijā sāksies plkst.16.15.

Tikmēr B apakšgrupas otrajā spēlē svētdien Somija ar 5:1 (2:0, 2:1, 1:0) pārliecinoši pārspēja Vāciju.

Uzvarētājiem divus vārtus guva 18 gadus jaunais Patriks Laine, kuram paredz otro numuru šā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunos spēlētāju draftā. Savukārt pa reizei izcēlās Leo Komarovs, šīs sezonas pasaules U-20 čempions Sebastians Aho un Jarno Koskiranta.

Laine divos mačos izcēlies ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kas viņam ļauj atrasties čempionāta rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Tikmēr Vācijas izlases sastāvā goda vārtus iemeta Bruks Maceks.

Kā zināms, vēl vienā spēlē Kanāda ar 7:1 (2:1, 4:0, 1:0) sagrāva Ungāriju. Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem iemeta Teilors Hols, Maikls Matisons, Deriks Brasārs, Korijs Perijs, Marks Šeifele, Marks Stouns un Breds Maršāns.

Zīmīgi, ka par komandas rezultatīvāko spēlētāju ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm tika mazpazīstamais aizsargs Matisons, kurš šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Floridas "Panthers" aizvadīja vien trīs mačus.

Savukārt Ungārijai goda vārtus iemeta Ištvāns Bartaliss.

B apakšgrupā Kanādai un Somijai ir pa sešiem punktiem divos mačos. Vēl trīs punktus vienā spēlē guvusi Slovākija, tikpat punkti divos mačos ir ASV hokejistiem, divi punkti ir Francijai, punktu nopelnījusi Vācija, bet bez punktiem cīnās Ungārija un Baltkrievija.

Svētdienas noslēdzošajā mačā Francija centīsies apturēt Slovākiju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā nodrošinās arī Itālija.


LETA / Foto: EPA/LETA