foto: Rūta Eistreiķe (Buratajiem.lv)
Paraburātājs Lakstīgala izcīna bronzas medaļu Eiropas čempionātā
Latvijas komanda ceļā uz pasaules čempionātu paraburāšanā Ķīlē - Jānis Norde (no kreisās), Jānis Lakstīgala, Guntars Eistreiķis, treneris.
Citi sporta veidi
2017. gada 24. jūlijs, 13:50

Paraburātājs Lakstīgala izcīna bronzas medaļu Eiropas čempionātā

LETA

Latvijas burātājs Jānis Lakstīgala aizvadītās nedēļas nogalē Polijā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā paraburāšanā, startējot 2,4 metru sacīkšu laivu klasē, informēja Latvijas paraburāšanas komanda "Parasailing Team Latvia".

Līdz šim neviens Latvijas paraburātājs Eiropas čempionātos pie medaļas nebija ticis.

Lakstīgala čempionātu sāka ar pieticīgu rezultātu, bet turpinājumā ar katru startu savu sniegumu distancē uzlaboja, kas burātājam deva cerības uz augstu vietu kopvērtējumā.

Izšķirošā diena cīņā par vietām un medaļām Lakstīgalam bija sacensību priekšpēdējā diena, kad stiprā vējā, kas brāzmās sasniedza 10-11 metrus sekundē, trijos no četriem braucieniem viņš finišēja trešais, nodrošinot nepieciešamo punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju.

Par čempionāta uzvarētāju kļuva sacensību galvenais favorīts Pjotrs Čičockis no Polijas, bet otro vietu ieņēma Īrijas pārstāve Džeordžīna Grifina.

Sacensības Gdaņskas līcī mainīgos vēja un laika apstākļos ar desmit braucieniem norisinājās no 18. līdz 22.jūlijam.

Lakstīgalam šīs bija otrās sacensības paraburāšanā 2,4 metru laivu klasē. Jūnija vidū burātājs startēja pasaules čempionātā paraburāšanā Ķīlē (Vācija), kur ierindojās 40.vietā. Iepriekš Lakstīgala ir startējis ar Mikro klases jahtu komandu sacensībās.

Tēmas