foto: Facebook
Pauls Jonass uzvar Čehijas posma kvalifikācijā
Jonass izcīna uzvaru pasaules čempionāta Čehijas posma kvalifikācijā.
Citi sporta veidi
2017. gada 22. jūlijs, 22:09

Pauls Jonass uzvar Čehijas posma kvalifikācijā

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Čehijā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pasaules čempionāta 13.posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē, kamēr Kārlis Sabulis ierindojās 31.pozīcijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, kvalifikācijā pēc 13 veiktiem apļiem par vairāk kā 11 sekundēm apsteidza spāni Horhi Prado Garsiju, bet trešais bija amerikānis Tomass Kovingtons.

Tikmēr Sabulis Jonasam zaudēja gandrīz apli, ieņemot 31.pozīciju.

Šī mēneša sākumā Sabulis atgriezās trasē pēc maijā piedzīvota kritiena, kurā sportists lauza abas rokas. Šo sezonu viņš iecerējis pavadīt Eiropas čempionātā, pārstāvot "Astes4-Tesar" komandu, bet veiksmīga snieguma gadījumā viņš nākamgad varētu startēt kādā no "Yamaha" vienībām jau pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 13.posma sacensībām, kas notiks svētdien, līderis ar 501 punktu ir Jonass, kuram ar 463 punktiem seko šveicietis Žeremijs Sīvers, kurš kvalifikācijā ieņēma 21.vietu. Tikmēr trešais ar 377 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš kvalifikācijā finišēja 11.pozīcijā.

Jonass šosezon triumfējis piecos no 12 aizvadītajiem posmiem.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē kvalifikācijā uzvarēja itālis Antonio Kairlo, aiz sevis atstādams slovēni Timu Gajseru un vācieti Maksimiliānu Naglu, savukārt talantīgais lietuvietis Armīns Jasikonis ieņēma 18.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē līderis ar 478 punktiem ir Kairoli, kuram ar 387 un 383 punktiem seko attiecīgi beļģis Klemāns Desaijs un francūzis Gotjē Polēns, kurš svētdien bija astotais. Tikmēr Jasikonis ar 227 punktiem ieņem 13.pozīciju.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

Turpat Loketā norisinās Eiropas čempionāta fināls 65 un 85 kubikcentimetru klasēs.

EMX65 klasē pirmajā braucienā Kārlis Alberts Reišulis bija desmitais, bet viņam sekoja Kirils Maslovs, Kristers Janbergs ierindojās 25.vietā, kamēr Ēriks Caunišs ieņēma 36.pozīciju.

Savukārt EMX85 klasē pirmais brauciens tika apturēts un netika atsākts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās