foto: LETA
Pļaviņš un Regža cieš zaudējumu un cīnīsies par bronzu
Pludmales volejbolisti Pļaviņš un Regža cieš zaudējumu Pasaules kausa posma pusfinālā un cīnīsies par bronzu.
Citi sporta veidi
2017. gada 22. jūlijs, 21:13

Pļaviņš un Regža cieš zaudējumu un cīnīsies par bronzu

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas otrais spēcīgākais pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža sestdien Polijas pilsētā Olštinā cieta zaudējumu Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu turnīra pusfinālā un svētdien cīnīsies par bronzu.

Turnīrā ar 21.numuru izliktie Pļaviņš un Regža pusfinālā ar 0-2 (14:21, 13:21) piekāpās vāciešiem Markusam Bekermanam un Larsam Flīgenam, kuri izlikti ar 25.numuru.

Pirmajā setā Latvijas duets ātri nonāca iedzinējos un cieta zaudējumu ar 14:21. Savukārt otrā seta sākumā izdevās izvirzīties vadībā ar 7:3, taču kļūdas maksāja vairākus punktus, kā rezultātā pretinieki izvirzījās vadībā ar 9:7. Seta turpinājumā vācieši netika noķerti un tika ciests zaudējums ar 13:21.

Kā jau ierasts, Olštinas posmu apmeklē ļoti daudzi Latvijas līdzjutēji, sportistiem saņemot skaļu atbalstu no tribīnēm.

Zīmīgi, ka Bekermans un Flīgens ir Latvijas vadošā dueta Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pretinieki Jūrmalā gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Pļaviņš un Regža bronzas mačā svētdien plkst.15.50 pēc Latvijas laika spēkosies ar meksikāņiem Huanu Virgenu un Lombardo Ontiverosu, kuri izlikti ar 16.numuru. Savukārt finālā Bekermans un Flīgens plkst.17.05 duelēsies ar amerikāņiem Džonu Haidenu un Raienu Dohertiju, kuriem ticis 13.numurs. Pasaules kausa posma izšķirošās cīņas tiešraidē rāda televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Kā vēstīts, pirms tam Pļaviņš un Regža sestdien astotdaļfinālā ar 2-1 (22:20, 12:21, 15:8) pārspēja spāņus Pavlo Erreru Aljepusu un Adrianu Haviru Koljado, kuri bija izsēti ar 11.numuru, kamēr ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:17, 21:19) tika pārspēti poļi Mariušs Prudels un Kaspars Kujavjaks, kuri izlikti ar 26.numuru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Pļaviņš un Regža E apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras un ieguva pirmo vietu, līdz ar to latvieši izslēgšanas turnīru sāka no otrās kārtas. Pirmajā E apakšgrupas cīņā Pļaviņš/Regža ar 2-1 (16:21, 21:18, 17:15) uzveica Krievijas pāri Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, kuriem šajās sacensībās piešķirts 12.numurs, savukārt cīņā par pirmo vietu grupā ar 2-1 (20:22, 21:17, 15:11) tika pieveikti austrieši Martins Ermakors un Morics Bernds Pristaucs-Telsnigs, kuri izlikti ar 28.numuru.

Turnīros, kuriem ir augstāka kategorija par trim zvaigznēm, Pļaviņš un Regža šosezon nebija spējuši izkļūt no apakšgrupas.

Arī šajā turnīrā tiek aizvadīts jauns Pasaules kausa turnīru apakšgrupu sacensību formāts, kurā katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Savukārt Samoilovs un Šmēdiņš savā apakšgrupā bija otrie, bet piektdien apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā un ieņēma dalītu 17.vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam trešdien Olštinas posma kvalifikāciju nepārvarēja uzreiz četri Latvijas dueti. Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš cieta neveiksmi izšķirošajā - otrajā - atlases turnīra kārtā, kamēr vēl viens Latvijas pāris Rihards Finsters un Edgars Točs nespēja tikt pāri pirmajai kārtai.

Jau ceturtdien Solovejs un T.Šmēdiņš piedalījās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" sērijas turnīrā Ļubļanā, taču arī zaudēja kvalifikācijā.

Līdzīga situācija bija dāmām, jo Latvijas vadošais duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka cieta zaudējumu izšķirošajā kārtā, bet Alises Leces un Martas Ozoliņas duets piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā. Abi dāmu dueti sestdien uzsāka Viļņā notiekošā "Satellite" turnīra pamatsacensības, kur Graudiņa un Kravčenoka sasniegušas pusfinālu.

Kā zināms, Latvijas labākie pludmales volejbola dueti gatavojas startam pēc nepilna mēneša Jūrmalā gaidāmajam Eiropas čempionātam, bet vēl pirms tam trīs vīru pāri piedalīsies arī pasaules meistarsacīkstēs.

Pirms šīs sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Olštinā risinās otrais no diviem šīs sezonas četru zvaigžņu etapiem, sekojot maijā Riodežaneiro aizvadītajām sacensībām.