Krievijas NHL zvaigzne Kaļiņins par Latvijas sniegumu: "Ko lai saka? Malači!"
Sergejs Kaļiņins šajā pasaules čempionāta divos mačos ir nopelnījis vienu punktu par rezultatīvu piespēli.
2016. gada 9. maijs, 10:52

Krievijas NHL zvaigzne Kaļiņins par Latvijas sniegumu: "Ko lai saka? Malači!"

Jauns.lv

Krievijas izlase pagaidām nerāda to sniegumu, ko no tās gaida komandas treneri un līdzjutēji, tāpēc pie daudzām lietām vēl jāpiestrādā, uzskata Krievijas izlases uzbrucējs Sergejs Kaļiņins, kurš šosezon debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Ņūdžersijas "Devils" komandu.

Jau ziņots, ka pirmdien pasaules čempionātā Maskavā A apakšgrupas spēlē Latvijas izlases hokejisti tiksies ar Krieviju, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Latvija čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem - 1:2 papildlaikā pret Zviedriju un 3:4 pēcspēles metienos pret Čehiju, iegūstot divus punktus, kamēr Krievija pirmajā mačā cieta neveiksmi 0:3 pret Čehiju, bet svētdien sīvā cīņā ar 6:4 uzveica Kazahstānu, nopelnot pirmos trīs punktus.

"Spēlei ar Kazahstānu gatavojāmies nopietni, taču diemžēl ielaidām nevajadzīgus golus mazākumā, lai gan pirms spēles bijām pētījuši, kā pretinieki darbojas skaitliskajā vairākumā. Paši neizpildījām treneru izstrādāto sistēmu, taču svarīgākais, ka paši iemetām daudz vārtus un izcīnījām uzvaru," pēc gūtās uzvaras sarunā ar aģentūru LETA sacīja Kaļiņins, kurš divās spēlēs šajā turnīrā ir izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli un divām soda minūtēm.

Viņš atzina, ka turnīrs sācies ne tā, kā visi cerējuši. "Protams, vienmēr gribas uzvarēt katrā spēlē, taču mums priekšā vēl daudz maču. Sniegumā jāpieliek visa turnīra gaitā un spēli no spēles jāaizvada arvien labāk. Taču šobrīd vēl daudz kas nepadodas un pie daudzām lietām jāpiestrādā. Galvenais spēlēt kā vienotam kolektīvam, pildīt treneru uzdevumus un būt komandai," norādīja bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" kapteinis.

Kaļiņins neieslīga komentāros par Latvijas izlasi, vien sakot, ka tā ir laba komanda. "Šeit nav sliktu vienību vai tādu, kuras varētu viegli un bez problēmām apspēlēt, tāpēc gatavosimies ļoti nopietni. Es Latvijas spēles redzējis neesmu, jo citu komandu mačus neskatos, taču, protams, esmu dzirdējis, ka viņi divas reizes tika līdz pagarinājumam, ka čehiem zaudēja tikai "bullīšos". Ko lai saka, malači. Pirmdien būs spēle, tad jau redzēs, kā mums ies," piebilda 25 gadus vecais hokejists, kurš ir viens no astoņiem šobrīd Krievijas izlasē iekļautajiem NHL spēlētājiem.

Svētdien spēlē ar Kazahstānu traumu guva viens no krievu līderiem Artemijs Panarins, taču pēc cīņas Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks norādīja, ka ar Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēju viss ir kārtībā un pirmdien viņš varēs spēlēt.

Latvijas un Krievijas hokeja izlašu spēle pirmdien sāksies plkst.16.15.

LETA/Foto: ITAR-TASS/LETA