Ostapenko pārliecinoši apspēlē 28. labāko pasaules tenisisti un izcīna pirmo uzvaru uz māla šosezon
Aļona Ostapenko šobrīd ieņem 39. vietu WTA rangā.
Citi sporta veidi
2016. gada 10. maijs, 15:19

Ostapenko pārliecinoši apspēlē 28. labāko pasaules tenisisti un izcīna pirmo uzvaru uz māla šosezon

Jauns.lv

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko Romas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā pirmdien ar rezultātu 6-3, 6-1 pieveica pēdējās nedēļās ļoti sekmīgi dubultspēļu turnīros spēlējošo Kristīnu Mladenoviču no Francijas un izcīnīja pirmo uzvaru uz māla seguma šosezon.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to Ostapenko pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet Mladenoviča WTA turnīros vienspēļu mačos piedzīvoja devīto zaudējumu pēdējos 11 mačos.

Jau pirmajā geimā Ostapenko ieguva divas breikbumbas, kuras gan neizmantoja, bet seta turpinājumā piecos geimos pēc kārtas uzvarēja serves uzņēmējas. Tāpat vēlreiz Ostapenko pretinieces servi lauza devītajā geimā, un ar to bija pietiekami, lai pirmajā setā triumfētu ar 6-3.

Otrajā setā Ostapenko jau pirmajā geimā zaudēja savu servi, tomēr uzvarēja nākamajos sešos geimos un noslēdza dueli ar drošu uzvaru.

Pirmās kārtas pārvarēšana devusi 60 WTA ranga punktus.

Ostapenko pašlaik WTA rangā ieņem 39.pozīciju, savukārt Francijas pirmā rakete Mladenoviča ir 28.vietā. Tomēr Mladenoviča daudz lielākus panākumus guvusi dubultspēļu sacensībās, kur ir pasaules sestā rakete.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās vienu reizi, kad pērn Vimbldonas "Grand Slam" turnīra otrajā kārtā Ostapenko piekāpās pretiniecei ar rezultātu 4-6, 5-7.

Ostapenko māla seguma sezonu bija iesākusi ar diviem zaudējumiem - pirms nedēļas Latvijas tenisiste Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 5-7, 0-6 piekāpās krievietei Jeļenai Vesņinai, bet vēl pirms tam Prāgas WTA "International" sērijas turnīrā Ostapenko pirmajā cīņā ar 7-5, 2-6, 1-6 zaudēja savai vienaudzei Anai Konjuhai no Horvātijas.

Šosezon Ostapenko, ņemot vērā arī kvalifikācijas cīņas, WTA turnīros izcīnījusi 11 uzvaras 22 mačos. Savukārt pamatturnīru mačos viņai ir desmit uzvaras 18 cīņās.

Mladenoviča WTA turnīros vienspēļu mačos piedzīvojusi deviņus zaudējumus pēdējos 11 mačos, un šogad viņai tikai vienā turnīrā izdevies pārvarēt otro kārtu, bet tas bija līdz šim vienīgajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā.

Francijas tenisiste šogad daudz sekmīgāk sacenšas dubultspēļu turnīros, kur duetā ar savu tautieti Karolīni Garsiju uzvarējusi jau trijās sacensībās pēc kārtas.

Nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo Moniku Puigu no Puertoriko, kura pirmajā kārtā ar 6-1, 4-6, 6-1 bija pārāka pār ar 15.numuru izlikto ukrainieti Jeļinu Svitoļinu.

Ostapenko aprīļa sākumā aizkļuva līdz pusfinālam Katovicē notikušajā WTA turnīrā. Latvijas zvaigzne pusfinālā spēlēja vien trešo reizi karjerā. Savukārt februārī Ostapenko sasniedza prestižā Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra finālu, kas viņai bija otrais karjerā.

Romas dāmu turnīrā galvenā favorīte ir pasaules ranga līdere amerikāniete Serēna Viljamsa, kura pagājušajā nedēļā Madrides WTA "Premier" turnīrā nespēlēja veselības problēmu dēļ.

Vēlāk šodien spēle gaidāma arī Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim, kurš Romas "Masters 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā spēkosies ar Francijas tenisistu Luku Pujē, kuram pirms desmit dienām zaudēja.

LETA/Foto: AFP/LETA