foto: Edijs Pālens/LETA
Kādreizējais Latvijas hokeja izlases treneris Teds  Nolans turpmāk vadīs Polijas valstsvienību
Teds Nolans trenera karjeru turpinās Polijā.
Basketbols
2017. gada 10. jūlijs, 12:19

Kādreizējais Latvijas hokeja izlases treneris Teds Nolans turpmāk vadīs Polijas valstsvienību

LETA

Bijušais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans no Kanādas pārņems Polijas valstsvienību, vēsta "Hokej.net".

Pašlaik 59 gadus vecajam Nolanam pirmdien iecerēts ierasties Polijā, lai oficiāli tiktu apstiprināta viņa kļūšana par šīs valsts hokeja izlases galveno treneri.

Šī mēneša sākumā Polijas Hokeja federācijas vadība tikusies kanādiešu speciālistu Toronto pilsētā, lai atrunātu pēdējās līguma detaļas.

Iepriekš kā viens no pretendentiem uz Polijas izlases galvenā trenera amatu tika izskatīts arī Igors Zaharkins, kurš pašlaik vada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Hantimansijskas "Jugra". Viņš jau iepriekš vadīja šo valstsvienību, taču pašlaik spēkā esošais līgums ar klubu neļāva vēlreiz pārņemt izlasi.

Nolans Latvijas izlasi vadīja no 2011. līdz 2014.gadam, bet lielākais sasniegums viņam ar šo komandu bija iekļūšana ceturtdaļfinālā Soču olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) kanādietis vadījis Bufalo "Sabres" un Ņujorkas "Islanders" vienības.

Nolan iepriekšējā darbavieta bija tieši "Sabres", ko viņš vadīja no 2013. līdz 2015.gadam.

Polijas izlase šogad pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā ierindojās ceturtajā vietā. Augstākajā divīzijā tā pēdējo reizi spēlēja tālajā 2002.gadā.

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rangā Polija pašlaik ieņem vien 20.vietu.