Nekadu pārsteigumu. Karijs otro gadu pēc kārtas atzīts par NBA vērtīgāko basketbolistu
Karijs regulārā čempionāta 79 mačos vidēji iemeta 30,1 punktu (līgas labākais rādītājs), veica 6,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas.
Basketbols
2016. gada 10. maijs, 21:11

Nekadu pārsteigumu. Karijs otro gadu pēc kārtas atzīts par NBA vērtīgāko basketbolistu

Jauns.lv

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgāko spēlētāju otrdien otro gadu pēc kārtas nosaukts Stīvens Karijs no pašreizējās līgas čempiones Goldensteitas "Warriors".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zīmīgi, ka balsojumā par vērtīgākā spēlētāja balvu Karijs saņēma tikai pirmās vietas, tādējādi tiekot pie maksimāli iespējamiem 1310 punktiem, kas ir vēl nebijis sasniegums līgas vēsturē.

Šosezon Karijs palīdzēja "Warriors" komandai NBA regulārajā čempionātā sasniegt jaunu rekordu - 73 uzvaras 82 spēlēs, tādējādi labojot leģendārās Čikāgas "Bulls" vienības sasniegumu 1996.gadā.

Savukārt individuāli 28 gadus vecais Karijs regulārā čempionāta 79 mačos vidēji iemeta 30,1 punktu (līgas labākais rādītājs), veica 6,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas.

Regulārajā čempionātā Karijs iemeta 402 tālmetienus, kas ir NBA rekords.

Balsojumā, kurā piedalījās mediju pārstāvji un līdzjutēji, Karijs iekrāja 1310 punktus, kamēr tuvākajam sekotājam Kavi Lenardam no Sanantonio "Spurs" bija vien 634 punkti. No viņa tikai par trim punktiem atpalika Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss.

Karijs pievienojies tādiem slaveniem aizsargiem kā Maģiskajam Džonsonam, Maiklam Džordanam un Stīvam Nešam, kuri arī vērtīgākā spēlētāja balvas savulaik ieguva divus gadus pēc kārtas.

Goldensteitas "Warriors" šobrīd turpina sekmīgu gājienu izslēgšanas turnīrā, kur Rietumu konferences pusfinālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-1 atrodas vadībā pret Portlendas "Trail Blazers".

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA