Latvijas pretinieku cīņā Norvēģija noturas pret kazahu vairākumu; ungāri bezspēcīgi arī pret Franciju
Norvēģijas izlasei bija pārākums bija visa mača garumā, tomēr Kazahstānas izlase, spēlējot vairākumā, kas viņiem ir labākais visā čempionātā, spēja saglabāt intrigu.
2016. gada 10. maijs, 22:45

Latvijas pretinieku cīņā Norvēģija noturas pret kazahu vairākumu; ungāri bezspēcīgi arī pret Franciju

Jauns.lv

Pie otrās uzvaras šī gada pasaules čempionātā hokejā otrdien tika Norvēģijas valstsvienība, kas Maskavā ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) pieveica Kazahstānu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šīs spēles rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja norvēģis Juhanness Juhannesens, bet tikai pāris minūtes vēlāk Kazahstānas naturalizētais kanādietis Naidžels Douss. Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, bet otrajā trešdaļā Norvēģija divreiz izvirzījās vadībā (2:1 un 3:2), abas reizes vārtus gūstot brāļiem Olimbiem - Andrē Kenam un Matsam.

Kazahstānai tā arī neizdevās atspēlēties, turklāt pēdējās minūtēs tipu jau tukšos kazahu vārtos raidīja Matss Cukarello.

Iepriekš otrdien šīs apakšgrupas spēlē Latvijas izlases trešdienas pretiniece Šveice izglābās no zaudējuma un ar 3:2 (0:2, 0:0, 2:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Dāniju.

A apakšgrupā līdere ar trīs spēlēs iegūtiem astoņiem punktiem ir Čehija, bet tai ar seko Krievija. Tālāk ar pieciem punktiem seko Zviedrija un Norvēģija, kamēr pa četriem punktiem iekrājušas Šveice un Dānija. Tikmēr astoņu komandu tabulu ar diviem punktiem noslēdz Kazahstāna un Latvija.

Tikmēr vēlajā B apakšgrupas mačā Francija otrdien ar 6:2 (3:1, 1:0, 2:1) uzvarēja Ungāriju.

Francijas izlases labā trīs vārtus jeb "hat-trick" iemeta Saša Trejē, kurš vēl pie tam atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli.

Jau vēstīts, ka pirms tam otrdien Vācija ar 5:1 (0:1, 3:0, 2:0) negaidīti pārliecinoši apspēlēja Slovākiju.

Šajā apakšgrupā pēc trim spēļu kārtām līderes ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir Kanāda un Somija, bet pie sešiem punktiem tikusi Slovākija. Ceturtajā vietā ar pieciem punktiem ir Francija, kamēr piektā ar četriem punktiem ir Vācija. Uz sesto pozīciju nokritusi ASV, kam ir trīs punkti, bet bez punktiem pašlaik cīnās Ungārija un Baltkrievija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā sev nodrošinās arī Itālija.

LETA/Foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA