foto: AP/Scanpix/LETA
20 gadus vecais Konors Makdeivids parakstījis 100 miljonus dolāru vērtu līgumu
Edmontonas "Oilers" zvaigzne Konors Makdeivids.
Hokejs
2017. gada 6. jūlijs, 11:10

20 gadus vecais Konors Makdeivids parakstījis 100 miljonus dolāru vērtu līgumu

LETA

Augsti vērtētais kanādiešu uzbrucējs Konors Makdevids parakstījis jaunu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Edmontonas "Oilers", kas viņam astoņu gadu laikā paredz saņemt 100 miljonus dolāru (88 miljonus eiro).

Līdz ar to pašlaik tikai 20 gadus vecā Makdeivida vidējā gada alga būs 12,5 miljoni dolāru (11 miljoni eiro), padarot viņu par vislabāk apmaksāto spēlētāju NHL. Līgums stāsies spēkā ar 2018./2019.gada sezonu.

"Esmu sajūsmināts, ka "Oilers" uniformu varēšu nēsāt arī turpmākos deviņus gadus un spēlēt ar labākajiem hokejistiem pasaulē. Nevaru vien sagaidīt, kad atsāksim gatavošanos jaunajai sezonai," preses konferencē teica Makdeivids.

"Vēlējos organizācijai, faniem un pilsētai parādīt, ka "Oilers" klubā esmu ieradies uz ilgu laiku. Vēlos izcīnīt uzvaras tieši šeit," pauda Makdeivids.

Par spīti savam nelielajam vecumam Makdeivids ir "Oilers" kapteinis, turklāt kļuva par pagājušās NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju, savā īpašumā iegūstot Hārta balvu.

Aizvadītajā sezonā Makdeivids 82 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 30 vārtiem un 70 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par līgas rezultatīvāko spēlētāju, kurš saņem Ārta Rosa vārdā nosaukto balvu. Tāpat uzbrucējs pēc 11 gadu pārtraukuma palīdzēja vienībai sasniegt izslēgšanas turnīru.

Makdeivids, kurš 2015.gada draftā tika izraudzīts ar pirmo numuru, kopumā NHL aizvadījis 140 spēles, kurās guvis 51 vārtus un veicis 106 rezultatīvas piespēles.

Savulaik "Oilers" ar leģendāro Veinu Grecki priekšgalā bija dominējošs spēks pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, laika posmā no 1984. līdz 1990.gadam izcīnot piecus Stenlija kausus. Makdeivids regulāri izpelnās salīdzinājumu tieši ar Grecki.

"Šī ir pilsēta ar lielu vēsturi. Domāju, mums šie laiki ir jāatgriež," izteicās Makdeivids. "Jau iepriekšējā sezonā izjutām Stenlija kausa izcīņas garšu. Tomēr savu darbiņu neesam pabeiguši."