Ostapenko Romas turnīrā grauj Puertoriko talantu Puigu
Aļona Ostapenko Romā jau tikusi pie 105 WTA ranga punktiem.
Citi sporta veidi
2016. gada 11. maijs, 14:04

Ostapenko Romas turnīrā grauj Puertoriko talantu Puigu

Jauns.lv

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko trešdien droši sasniedza Romas WTA "Premier" sērijas turnīra astotdaļfinālu, kurā spēkosies ar talantīgo spānieti Garvinji Mugurusu.

Otrās kārtas mačā Ostapenko, kura pašlaik WTA rangā ieņem 39.pozīciju, ar rezultātu 6-1, 6-1 apspēlēja Moniku Puigu no Puertoriko, kura iepriekš pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju un rangā atrodas 57.vietā.

Ostapenko maču iesāka negaidīti pārliecinoši un Puigai neizdevās izrādīt pretestību Latvijas tenisistei - pirmajos četros geimos Ostapenko kopā zaudēja vien trijās izspēlēs, iegūstot drošu vadību. Nākamajā geimā Ostapenko nenoturēja trīs izspēļu pārsvaru un Puiga ieguva pirmo punktu. Kaut nākamie divi geimi ritēja saspringti, abu izskaņā Ostapenko bija pārliecinošāka, kas setā ļāva triumfēt ar 6-1.

Arī otrajā setā Ostapenko dominēja savas serves geimos un divas reizes lauza Puigas servi, novedot maču līdz drošai uzvarai.

Otrās kārtas pārvarēšana Ostapenko devusi 105 WTA ranga punktus.

Nākamajā kārtā Ostapenko pretiniece būs Mugurusa, kura otrās kārtas duelī ar 6-1, 6-0 sagrāva krievieti Jekaterinu Makarovu. Pašlaik Mugurusa WTA rangā ir ļoti augstajā, ceturtajā, vietā.

Jau vēstīts, ka Ostapenko otrdien šī turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-1 pieveica pēdējās nedēļās ļoti sekmīgi dubultspēļu turnīros spēlējošo Kristīnu Mladenoviču no Francijas un izcīnīja pirmo uzvaru uz māla seguma šosezon. Viņas pretiniece vienspēļu rangā pašlaik ieņem 28.pozīciju, kamēr dubultspēlēs ir planētas sestā rakete.

Tikmēr Puiga šo turnīru sāka no kvalifikācijas, kur viņa bija izlikta ar sesto numuru. Vispirms Puertoriko tenisiste ar 6-3, 6-0 sagrāva rīkotāju piešķirto ielūgumu saņēmušo itālieti Martinu Kolmenju, bet izšķirošajā - otrajā - kārtā ar 6-4, 6-3 pārspēja arī ar 15.numuru izlikto spānieti Laru Arruavarrenu. Jau pamatsacensību pirmajā kārtā Puiga parūpējās par nelielu pārsteigumu, kad ar 6-1, 4-6, 6-1 bija pārāka pār sacensību 15.numuru - ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kura ir pasaules 17.rakete.

Ostapenko ar Puigu savā starpā iepriekš nebija tikušās.

Ostapenko māla seguma sezonu bija iesākusi ar diviem zaudējumiem - pirms nedēļas Latvijas tenisiste Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 5-7, 0-6 piekāpās krievietei Jeļenai Vesņinai, bet vēl pirms tam Prāgas WTA "International" sērijas turnīrā Ostapenko pirmajā cīņā ar 7-5, 2-6, 1-6 zaudēja savai vienaudzei Anai Konjuhai no Horvātijas.

Šosezon Ostapenko, ņemot vērā arī kvalifikācijas cīņas, WTA turnīros izcīnījusi 11 uzvaras 22 mačos. Savukārt pamatturnīru mačos viņai ir desmit uzvaras 18 cīņās.

Tikmēr Puigai šis gads iesākās sekmīgi, jo janvārī, sacensības sākot no kvalifikācijas, viņa sasniedza Sidnejas WTA "Premier" sērijas pamatturnīra finālu, kur gan ar 0-6, 2-6 kapitulēja Svetlanai Kuzņecovai no Krievijas, bet jau pieminētajā Prāgas turnīrā viņai izdevās aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam.

Puiga savas karjeras laikā tikusi pie viena WTA raudzes titula, ko ieguva pirms diviem gadiem Strasbūras WTA "International" sacensībās, bet karjeras rekords pasaules rangā viņai ir 41.vieta, kas arī sasniegts pirms diviem gadiem.

Ostapenko aprīļa sākumā aizkļuva līdz pusfinālam Katovicē notikušajā WTA turnīrā. Latvijas zvaigzne pusfinālā spēlēja vien trešo reizi karjerā. Savukārt februārī Ostapenko sasniedza prestižā Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra finālu, kas viņai bija otrais karjerā.

Romas dāmu turnīrā galvenā favorīte ir pasaules ranga līdere amerikāniete Serēna Viljamsa, kura pagājušajā nedēļā Madrides WTA "Premier" turnīrā nespēlēja veselības problēmu dēļ.

Jau vēstīts, ka Romas "Masters 1000" vīriešu turnīra otrajā kārtā zaudējumu otrdien piedzīvoja Ernests Gulbis, kurš ar 6-3, 4-6, 5-7 piekāpās Francijas tenisistam Lukam Pujē.

LETA/Foto: EPA/LETA