foto: Ieva Čīka/LETA
Pirmo reizi divas Latvijas tenisistes būs izsēto favorītu vidū "Grand Slam" turnīrā
Aļona Ostapenko (attēlā) šobrīd WTA rangā ir 14. pozīcijā, bet Anastasija Sevastova 19. vietā.
Citi sporta veidi
2017. gada 28. jūnijs, 13:11

Pirmo reizi divas Latvijas tenisistes būs izsēto favorītu vidū "Grand Slam" turnīrā

LETA

Francijas atklātajā čempionātā triumfējusī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko gada trešajā "Grand Slam" turnīrā, kas nākamajā nedēļā sāksies Vimbldonā, būs izlikta ar 13.numuru, trešdien pavēstīja organizatori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr otrai Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai pamatturnīrā būs 18.numurs.

Ostapenko starp izliktajām tenisistēm "Grand Slam" sacensībās būs otro reizi karjerā - pērn būšana starp 32 potenciālajām favorītēm viņu neglāba no zaudējuma Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Savukārt Sevastova šādu statusu ieguvusi trešajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas, iepriekšējos divos šogad sasniedzot trešo kārtu.

Izliktās tenisistes statuss nozīmē, ka pirmajās divās kārtās nav iespējams spēkoties ar rangā augstāk esošām konkurentēm. Kaut ierasti Vimbldonā, izsējot spēlētājus, tiek ņemti vērā arī viņu iepriekšējie sasniegumi zāles seguma kortos, šoreiz dāmu turnīrā tenisistes izkārtotas pēc pasaules ranga. Savukārt vīriem ranga otrajā vietā esošais Rafaels Nadals būs izlikts vien ar ceturto numuru un veikti arī citi pārkārtojumi starp izliktajiem tenisistiem.

Vīriešu vienspēlēs ar pirmo numuru ir izlikts ATP pasaules ranga līderis Endijs Marejs no Lielbritānijas, bet otrais numurs ticis serbam Novakam Džokovičam, kuri līdz ar to nevarēs savā starpā tikties līdz finālam. Tikmēr dāmām divas galvenās favorītes "uz papīra" būs vāciete Angelika Kerbere un Simona Halepa no Rumānijas.

Vimbldonas čempionātā ar aizsargāto rangu piedalīsies arī Latvijas vīru tenisists Ernests Gulbis.

Ostapenko atbild uz Latvijas žurnālistu jautājumiem un sniedz autogrāfus mazajiem līdzjutējiem

Tenisiste, "French Open" čempione Jeļena Ostapenko otrdien, 13. jūnijā, piedalījāss preses konferencē tenisa klubā "Enri", pēc kuras līdzjutējiem sniedza autogrāfus.

gallery icon
37

Latvijas sportisti savus pretiniekus pamatturnīra pirmajā kārtā uzzinās piektdien gaidāmajā izlozē, bet sacensības sāksies nākamajā pirmdienā.

Aļonas Ostapenko sagaidīšana lidostā "Rīga"

gallery icon
160

Aļona Ostapenko pozē ar "Roland Garros" uzvarētājas balvu

Latvijas sportiste Aļona Ostapenko, kura sestdien sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, svētdien piedalījās oficiālajā uzvarētājas fotosesijā.

gallery icon
43

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

gallery icon
74
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās