foto: Instagram.com/nyknicks
Basketbola skandāls iet plašumā: Porziņģa dēļ amatu zaudē "Knicks" prezidents leģendārais Fils Džeksons
Latvietis Kristaps Porziņģis ir viena no "Knicks" kluba lielākajām zvaigznēm.
Basketbols
2017. gada 28. jūnijs, 10:26

Basketbola skandāls iet plašumā: Porziņģa dēļ amatu zaudē "Knicks" prezidents leģendārais Fils Džeksons

LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" jau trešdienas rītā pēc ASV laika varētu paziņot par leģendārā Fila Džeksona atlaišanu no prezidenta amata, atsaucoties uz avotiem klubā vēsta ESPN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiek vēstīts, ka "bijusi saruna" starp Džeksonu un "Knicks" īpašnieku Džeimsu Doulanu, abiem apspriežot, kas ir vislabāk vienības nākotnei.

Kā pirmais otrdien par to vēstīja izdevums "The Vertical", paužot, ka "Knicks" īpašnieki apsvēruši jautājumu par Džeksona nākotni organizācijas prezidenta amatā. Tiesa, otrdienas vakarā vēl neesot bijis pieņemts gala lēmums.

Vēlāk trešdien "The Vertical" ziņoja, ka "Knicks" īpašnieks Doulans kā nākamo kluba prezidentu vēloties redzēt Masai Udžiri, kurš pašlaik šos pienākumus veic citā NBA komandā Toronto "Raptors". Viņš šajā postenī atrodas kopš 2013.gada, turklāt šos gadus vienība bijusi viena no vadošajām Austrumu konferencē.

Trijos gados ar Džeksonu kā prezidentu "Knicks" komanda uzvarējusi 80, bet zaudējusi 166 spēlēs, katrā no tiem ciešot neveiksmes vismaz 50 cīņās.

Tikmēr ESPN žurnāliste Ramona Šelberna pavēstījusi, ka abas puses pārtrauks sadarbību.

"Sarunas starp Džeksonu un Doulanu paātrinājās šonedēļ, kad "Knicks" izlēma neizpirkt Karmelo Entonija līgumu," apgalvo Šelberna.

Patlaban 71 gadu vecajam Džeksonam pēc iepriekšējās sezonas bija iespēja izpirkt savu līgumu, kas 2014.gadā tika noslēgts uz pieciem gadiem, tomēr tas netika izdarīts, līdz ar to vienošanās ir spēkā vēl uz diviem gadiem, kuros Džeksonam jāsaņem 24 miljoni dolāru (21 miljons eiro).

Īpaši skaļu kritiku Džeksons saņēmis pēdējās nedēļās. Viņam ir nesaskaņas ar latviešu fenomenu Porziņģi, ko prezidents nesen vēlējās aizmainīt, kā arī viņš regulāri publiski aicina "Knicks" lielāko zvaigzni Karmelo Entoniju piekrist doties uz citu komandu.

Ņujorkas faniem Kristaps ir ļoti mīļš

Squad back at @thegarden! #NYKvsDET #Knicks

A post shared by New York Knicks 🏀 (@nyknicks) on

Aprīlī Porziņģis, esot neapmierināts ar situāciju "Knicks" komandā, neieradās uz sezonas noslēguma sarunām ar Džeksonu un ģenerālmenedžeri Stīvu Milsu.

Tikmēr kāds no šī gada drafta vadošajiem spēlētājiem neoficiālās sarunās ESPN atklājis, ka Džeksons treniņa laikā nepārtraukti snauduļojis.

Tieši ar "Knicks" komandu septiņdesmitajos gados Džeksonam kā spēlētājam izdevās divreiz triumfēt NBA čempionātā. Tieši ar Džeksona palīdzību izcīnītais tituls 1973.gadā ir pēdējais, ko Ņujorkas vienība spējusi iegūt.

Kā trenerim viņam pasaules spēcīgākajā basketbola līgā kopumā 11 reizes izdevās triumfēt ar Čikāgas "Bulls" un Losandželosas "Lakers" vienībām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās