foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Samoilovam/Šmēdiņam Austrijā jāsamierinās ar zaudējumu ceturtdaļfinālā pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā
Jānis Šmēdiņš blokā.
Citi sporta veidi
2017. gada 24. jūnijs, 17:34

Samoilovam/Šmēdiņam Austrijā jāsamierinās ar zaudējumu ceturtdaļfinālā pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā

LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien Austrijas pilsētā Bādenē notiekošā Eiropas čempionāta (EČ) "Masters" posmā cieta neveiksmi ceturtdaļfinālā, turnīru noslēdzot dalītā piektajā vietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dienu Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā bija izlikti ar pirmo numuru, sāka apakšgrupas noslēdzošajā cīņā ar 2-0 (21:16, 21:17) uzveicot norvēģus Kristianu Sannliju Sērumu un Matīasu Berntsenu, kuri turnīrā izlikti ar astoto numuru.

Latvijas duets jau pirms tam bija nodrošinājis vietu ceturtdaļfinālā, taču tajā sīvā cīņā ar 1-2 (18:21, 21;15, 13:15) zaudēja vāciešiem Lorencam Šūmanim un Juliusam Tolem.

Pirmā seta sākumā ritēja līdzīga cīņa, taču pēc tam vācieši panāca 12:9 savā labā, setu novedot līdz uzvarai. Tikmēr otrajā setā Latvijas duets spēja panākt 9:6, turpinājumā pārsvaru palielinot un tiekot pie izšķirošā seta, kurā ļoti līdzīgā cīņā veiksmīgāki bija turnīrā ar 11.numuru izliktie vācieši.

Latvijas duets sacensības noslēdza ar 128 izcīnītiem ranga punktiem.

Jau vēstīts, ka Samoilovs/Šmēdiņš piektdien apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-1 (20:22, 24:22, 15:9) pārspēja ar 12.numuru izliktos austriešus Florianu Šneceru un Danielu Milneru.

Pamatturnīrā 12 dueti bija sadalīti četrās apakšgrupās, grupu uzvarētājiem un otrās vietas ieguvējiem iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Dāmu turnīrā talantīgās Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras bija izlikts ar 12.numuru, vispirms ar 0-2 (14:21, 11:21) piekāpās sacensību pirmajam numuram Jūlijai Zūdei un Šotalai Laburērai no Vācijas, bet pēc tam ar 0-2 (18:21, 14:21) zaudēja krievietēm Jevgēņijai Ukolovai un Anastasijai Barsukai, kuras ir izliktas ar astoto numuru.

Līdz ar to Latvijas pludmales volejbolistes palika ārpus izslēgšanas turnīra, sacensības noslēdzot dalītā devītā vietā.

Graudiņa un Kravčenoka pamatturnīrā iekļuva, pārvarot kvalifikācijas divas kārtas.

Pagājušajā nedēļā turpat Bādenē Graudiņa un Kravčenoka nolika savu Eiropas U-22 čempioņu titulu, šogad sacensībās nepārvarot ceturtdaļfinālu.

Tikmēr vīru turnīrā Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ceturtdien cieta zaudējumu izšķirošajā kvalifikācijas kārtā, pamatturnīrā neiekļūstot.

Šis ir pirmais no trim "Masters" seriāla etapiem, bet Eiropas čempionāts augusta vidū Jūrmalā noslēgsies ar finālturnīru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās