foto: AP / Scanpix / LETA
Pasečņiks par Porziņģi: "Zinu, ka viņš nav laimīgs"
Basketbols
2017. gada 23. jūnijs, 12:13

Pasečņiks par Porziņģi: "Zinu, ka viņš nav laimīgs"

LETA

Latvijas basketbolistam Anžejam Pasečņikam, kurš ceturtdien tika izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, vajag progresēt visās pozīcijās, uzskata latvietis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, Pasečņiku NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers".

"Godīgi sakot, tas bija neliels pārsteigums," Ziemeļamerikas žurnālistiem par aizmainīšanu teica Pasečņiks, kuram pirms drafta neesot bijušas sarunas ar "76ers" komandu.

Basketbolists uzskata, ka viņam vajag kļūt fiziski stiprākam un uzlabot savu spēli aizsardzībā.

"Man vajag progresēt visās pozīcijās. Vajag uzlabot iemaņas, kļūt fiziski spēcīgākam gan kājās, gan ķermenī. Tās ir lietas, uz kurām man šobrīd vajag koncentrēties," skaidroja Pasečņiks.

Bērnībā viņš skatījies video ar tādām līgas zvaigznēm kā Lebronu Džeimsu un Kobi Braientu, cerot, ka pats kādreiz nonāks NBA.

"Tagad esmu šeit un ceru, ka kādreiz bērni skatīsies manus labākos momentus un gribēs kļūt par tādu basketbolistu, kā es," uzsvēra Pasečņiks.

Drafta priekšvakarā tika lauzti šķēpi par "Knicks" zvaigznes Kristapa Porziņģa aizmainīšanu, taču liepājnieks, kurš ir labs Pasečņika draugs, palika Ņujorkas komandā.

"Zinu, ka viņš nav laimīgs. Viņš man neko neteica, bet viņš vienkārši nav laimīgs. Tas ir viss, ko zinu," teica Pasečņiks.

Pasečņiks pagājušo sezonu aizvadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Grankanārijas "Herbalife". Nacionālajā čempionātā viņš 32 mačos caurmērā izcēlās ar 8,0 punktiem un 3,2 atlēkušajām bumbām.

"Man ir vēl divu gadu līgums ar "Herbalife". Šajā brīdī domāju tikai par to," atzīmēja Pasečņiks, izvairoties prognozēt, vai jau nākamajā sezonā debitēs NBA.

Patlaban 21 gadu vecais Pasečņiks kļuvis par vēsturē piekto Latvijas basketbolistu, kurš izraudzīts NBA draftā.

Pagājušajā gadā Pasečņiks palīdzēja Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, izpelnoties uzslavas par savu sniegumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pasečņiks "Herbalife" klubā pavadīja otro sezonu pēc kārtas, bet pirms tam viņš pārstāvēja Latvijas komandu "VEF Rīga", kurā gan izpelnījās nelielu spēles laiku.

Vēl 2013.gadā Pasečņiks kopā ar Porziņģi veidoja iespaidīgu duetu Eiropas U-18 čempionātā, kas notika Latvijā. Šajā turnīrā Latvijas izlase izcīnīja ceturto vietu, turklāt abi izpelnījās vietu simboliskajā izlasē.

Basketbolistus, kuri šogad sasniedz 22 gadu vecumu, viņu vidū ir arī Pasečņiks, varēja draftēt automātiski. Savukārt no jaunajiem Latvijas basketbolistiem draftam šogad bija pieteikušies arī Rodions Kurucs, Verners Kohs un Kārlis Helmanis, tomēr viņi visi savas kandidatūras atsauca.

Šī gada NBA draftā tika prognozēta vieta arī Rolandam Šmitam, taču neviena komanda viņu neizraudzījās.

Līdz šim NBA drafta vēsturē bija izraudzīti četri Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas "Warriors" izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio "Spurs" paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies", lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando "Magic" komandai. Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas "Knicks".

Arī NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas "Timberwolves", Biedriņš, Porziņģis un kopš šīs sezonas arī Bertāns.