foto: facebook.com/baskonia
Timma spāņiem slavē mūsu valsti: "Latvija strauji attīstās kā basketbola valsts"
Krāslavas puisi Jāni Timmu var apsveikt ar lielisku soli karjerā.
Basketbols
2017. gada 22. jūnijs, 17:15

Timma spāņiem slavē mūsu valsti: "Latvija strauji attīstās kā basketbola valsts"

LETA/Kasjauns.lv

Latvija strauji attīstās kā basketbola valsts un pēc pāris gadiem nacionālā izlase būs ļoti spēcīga, Spānijas vienības Vitorijas "Baskonia" prezentācijas pasākumā ceturtdien izteicās tās jaunais spēlētājs Jānis Timma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jānis Timma iepazīstas ar savu jauno klubu - spēcīgo Spānijas "Baskonia"

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma noslēdza trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Vitorijas "Baskonia", kas spēlē arī ...

gallery icon
13

Kā vēstīts, iepriekš šomēnes Timma noslēdza trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Vitorijas "Baskonia", kas spēlē arī ULEB Eirolīgā. Šajās dienās viņš pirmoreiz ieradies Vitorijā.

L👀king forward

A post shared by Jānis Timma (@janistimma6) on

"Pirms ierašanās šeit runāju ar Dāvi un Dairi [Bertāniem], viņi man pastāstīja par pilsētu, komandu, tāpēc nedaudz zinu, kur ierados," teica Timma. "Man šeit patīk, esmu nedaudz pastaigājis apkārt, cilvēki ir patīkami. Redzēju komandas trofeju istabu un mans mērķis ir to papildināt par pāris balvām."

Jāņa Timmas pirmā diena klubā. Ar viņu kopā "Baskonia" arēnā viesojas arī dzīvesbiedre Sana

"Kad pirmoreiz dzirdēju par "Baskonia" piedāvājumu, biju priecīgs, jo zināju, ka komanda spēlē ULEB Eirolīgā un ir spēcīga. Šī ir lieliska vieta, kur man aizvadīt lielisku sezonu un palīdzēt komandai uzvarēt katrā spēlē, nav nozīmes spēlējam ACB vai Eirolīgā," teica latvietis, stāstot, ka jau runājis ar galveno treneri Pablo Pridžoni. "Viņš pastāstīja, ko sagaida, kā mani redz komandā. Domāju, ka labi sastrādāsimies. Spēlēšu, cik smagi vien varu, un uz laukuma atstāšu visus spēkus."

Jānis Timma ir jau 4. latvietis leģendārā "Baskonia" kluba vēsturē

Timma pauda, ka viņam joprojām ir sapnis spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), paužot, ka viņš attīstīsies kopā ar "Baskonia" komandu.

"Pēdējos pāris gados basketbols Latvijā ir audzis. Vienmēr esam bijusi basketbola valsts, tomēr tagad līmenis audzis vēl vairāk, mums ir daudzi talantīgi spēlētāji un pēc pāris gadiem Latvijas izlase būs lieliska komanda," teica basketbolists.

Kā zināms, iepriekšējās divas sezonas Timma labā līmenī aizvadīja Krievijas komandā Sanktpēterburgas "Zeņit". Lai arī vienošanās nosacījumi netiek izpausti, iepriekš tika vēstīts, ka Timmas līguma kopējā vērtība sastāda aptuveni trīs miljonus dolāru (2,7 miljonus eiro). Tikmēr kontrakta izpirkuma maksa, ja latvietis vēlas doties uz Nacionālo basketbola asociāciju (NBA), esot viens miljons dolāru (892 381 eiro).

Aizvadītajā sezonā Timma, kurš bija "Zeņit" kapteinis, VTB Vienotajā līgā aizvadīja 28 spēles, kurās guva vidēji 12,6 punktus mačā, izcīnot 1,4 atlēkušās bumbas un izdarot 2,4 rezultatīvas piespēles. Komanda aizkļuva līdz izslēgšanas spēļu pusfinālam, kurā ar 2-3 zaudēja Maskavas apgabala "Himki", lai arī pirmajos divos mačos uzvarēja Sanktpēterburgas klubs.

Savukārt ULEB Eiropas kausa izcīņā Timma 13 spēlēs vidēji guva 16,2 punktus un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas, bet "Zeņit" cieta neveiksmi izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā.

"Zeņit" rindās Timma kļuva par divkārtēju Krievijas čempionāta bronzas medaļnieku, palika otrais Krievijas kausa izcīņā, kā arī pērn tika atzīts par Vienotās līgas labāko jauno spēlētāju.

Savukārt pirms pievienošanās Sanktpēterburgas klubam Timma divas sezonas nospēlēja "VEF Rīga" komandā, kļūstot par divkārtēju Latvijas čempionu. Tāpat krāslavietis ir spēlējis "ASK Rīga", "ASK/Juniors", "Liepājas Lauvas" un "Ventspils" vienībās, ar ventspilniekiem 2013.gadā kļūstot par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Timma pēdējos gados kļuvis arī par vienu no Latvijas izlases līderiem, bet 2013.gadā viņu NBA draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". Šobrīd tiesības uz Timmu šajā līgā gan pieder Orlando "Magic" klubam.

"Baskonia" klubs šosezon ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 piekāpās Maskavas CSKA no Krievijas, bet ACB čempionāta pamatturnīrā Vitorijas komanda bija otrā, bet izslēgšanas spēlēs pusfinālā ar 1-3 zaudēja "Valencia Basket" vienībai.

Šī Spānijas kluba sistēmā spēlē talantīgais Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs, bet iepriekšējā sezonā to pārstāvēja Dāvis Bertāns, kurš tagad pārstāv NBA klubu Sanantonio "Spurs".