foto: EPA/LETA
Latvijas basketbolistes 1/8 finālā tiksies ar titula īpašniecēm serbietēm
Latvijas izlases spēlētājām pret titula īpašniecēm serbietēm gaidāma grūta spēle.
Basketbols
2017. gada 20. jūnijs, 00:08

Latvijas basketbolistes 1/8 finālā tiksies ar titula īpašniecēm serbietēm

LETA

Latvijas basketbolistes Eiropas čempionāta astotdaļfinālā otrdien spēkosies ar 2015.gada meistarsacīkšu uzvarētājām serbietēm, noskaidrojies pēc apakšgrupu turnīra noslēdzošajām cīņā.

C apakšgrupas mačā iepriekšējā finālturnīra vicečempione Francija ar rezultātu 70:63 (14:19, 21:11, 14:22, 21:11) pārspēja Grieķiju, līdz ar to kļuva zināms, ka otro vietu šajā apakšgrupā ieņems Serbija.

C apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs pirmo vietu ieņēma Francija, bet pārējām trim vienībām - Serbijai, Grieķijai un Slovēnijai bija pa vienai uzvarai, bet, ņemot vērā savstarpējo spēļu rezultātus, serbietes bija otrās, grieķietes trešās, bet slovēnietes ieņēma ceturto vietu.

C apakšgrupas otrās vietas ieguvēja Serbija astotdaļfinālā spēkosies ar D apakšgrupas trešās vietas ieguvēju Latviju. Šī pāra uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar Spānijas valstsvienību.

Abas izlases savā starpā spēkojās arī pirms diviem gadiem, apakšgrupu turnīra mačā Latvijai ciešot zaudējumu ar 60:76. Zīmīgi, ka aizpērn tieši no Serbijas izlases bija atkarīgs, vai Latvija varēs sasniegt otro kārtu, taču apakšgrupas noslēdzošajā mačā serbietes cieta smagu zaudējumu Krievijai, kas aizšķērsoja Latvijas izlases ceļu uz nākamo posmu.

Latvijas izlases basketbolistes Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnās ar Beļģiju

gallery icon
12

Francijas un Grieķijas mačā izšķīrās C apakšgrupas uzvarētāja, kas ieguva ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā grieķietes atradās vadībā ar trim punktiem, taču francūzietes veica izrāvienu 15:4, iegūstot drošu vadību un izcīnot uzvaru, kas nodrošināja pirmo vietu apakšgrupā.

Francūzietēm pa 12 punktiem sameta Endene Mijema un Gaēle Skrelā, bet Grieķiju no zaudējuma neglāba Evantijas Malci 25 punkti.

Šīs apakšgrupas mačā Serbija ar 88:69 (21:30, 23:11, 18:17, 26:11) pārspēja Slovēnijas izlasi, nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnās ar Melnkalni

gallery icon
12

Serbietes finālturnīru sāka ar zaudējumiem Grieķijai un 2015.gada finālistei Francijai, līdz ar to izslēgšanas turnīra sasniegšanai viņām trešajā spēlē vajadzēja uzvaru ar sešu punktu pārsvaru. Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā Serbija bija vadībā ar četriem punktiem (62:58), taču ceturtajā ceturksnī nokārtoja uzvaru ar sev nepieciešamo pārsvaru.

Kā vēstīts, latvietes savā apakšgrupas pēdējā spēlē aizvadīja neveiksmīgas noslēdzošās minūtes un ar rezultātu 58:62 (10:16, 23:19, 18:9, 7:18) piekāpās Beļģijai.

Vēlāk šīs pašas apakšgrupas spēlē Krievija ar rezultātu 78:54 (21:18, 17:16, 19:15, 21:5) pārspēja Melnkalni, līdz ar to Latvijas izlase grupu turnīru noslēdza trešajā vietā.

D apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs triumfēja Beļģija, Krievijai bija divas uzvaras, Latvijai viens panākums, bet Melnkalne turnīru noslēdza ar trim zaudējumiem.

Beļģija ceturtdaļfinālā tiksies ar Itālijas un Ungārijas astotdaļfināla mača spēcīgāko komandu, Turcija ceturtdaļfinālā sagaidīs Krievijas un Grieķijas mača uzvarētāju, bet Francija cīņā par pusfinālu dosies ar Ukrainas un Slovākijas dueļa spēcīgāko komandu.

Savukārt B apakšgrupas noslēdzošajā spēlē Itālija ar 68:61 (16:12, 17:18, 22:13, 13:18) apspēlēja Slovākiju, izcīnot otro vietu grupā.

Itālietēm ar 15 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Sesīlija Sandalasini, bet pretiniecēm 13 punkti Barbaras Bālintovas kontā.

B apakšgrupā Turcija uzvarēja visos trīs mačos, divas uzvaras tika Itālijai, viena - Slovākijai. Savukārt pērnā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece Baltkrievija trīs mačos cieta trīs zaudējumus un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Kā vēstīts, A apakšgrupā turnīra saimnieces čehietes negaidīti ar 67:63 (17:17, 11:12, 17;15, 22:19) pieveica Spāniju, savukārt Ukraina ar 84:72 (26:18, 21:12, 20:17, 17:25) apspēlēja Ungāriju.

A apakšgrupā pa divām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja Spānija un Ukraina, bet savstarpējā mačā pārākas bija spānietes. Savukārt pa vienam panākuma tika Ungārijai un Čehijai, bet savstarpējā duelī uzvarēja ungārietes, līdz ar to viņas ieņēma trešo vietu apakšgrupā.

Lai turpinātu cīņu par medaļām un iespēju kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa izcīņai, apakšgrupā jāiekļūst pirmajā trijniekā. Pirmās vietas ieguvēja uzreiz sasniedza ceturtdaļfinālu, kamēr otro un trešo pozīciju īpašnieces spēkosies astotdaļfinālā.