Mūsu hokeja talants Dzierkals iemet divus vārtus Kvebekas junioru līgās izšķirošajā spēlē
NHL draftētais Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals aizvadījis sekmīgu sezonu Kvebekas junioru līgā, tagad vēl priekšā atlicis prestižais Memoriālais kauss.
Hokejs
2016. gada 13. maijs, 10:42

Mūsu hokeja talants Dzierkals iemet divus vārtus Kvebekas junioru līgās izšķirošajā spēlē

Jauns.lv

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals ceturtdien guva divus vārtus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Ruinas-Norandas "Huskies" komandai uzvarēt Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) čempionātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

QMJHL finālsērijas piektajā spēlē "Huskies" savā laukumā ar 7:2 (4:1, 2:0, 1:1) sagrāva Šaviniganas "Cataractes", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Dzierkals šajā duelī guva komandas trešos un septītos vārtus, turklāt viņš tika nosaukts par dueļa otro spožāko zvaigzni. Latvijas hokejists šajā mačā veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem, cīņu noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Dzierkals regulārajā turnīrā 59 spēlēs izcēlās ar 24 vārtiem un 43 rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas turnīrā viņš 20 mačos guva septiņus vārtus un veica desmit piespēles, turklāt tika pie lietderības koeficienta +13.

Līdz ar to "Huskies" kā QMJHL čempioni kvalificējušies Memoriālajam kausam, kur sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki.

Iepriekš "Huskies" QMJHL izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 4-2 uzveica Valdoras "Foreurs" komandu, bet līgas ceturtdaļfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Blēnvilas-Buābriānas "Armada", ko iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja cits Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs. Savukārt pusfinālā latvieša pārstāvētais klubs ar 4-2 apspēlēja Monktonas "Wildcats".

Jau ziņots, ka "Huskies" Dzierkalu pagājušajā vasarā ar 22.numuru izvēlējās Kanādas Hokeja līgas (CHL) jauno spēlētāju draftā, bet jūnijā viņu Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta trešajā kārtā ar kopējo 68.numuru izraudzījās Toronto "Maple Leafs". Viņš kļuva par astoto visaugstāk draftēto latvieti.

Dzierkals šosezon bija vienīgais Latvijas jaunais hokejists, kurš spēlēja QMJHL. Citā Kanādas junioru sistēmā ietilpstošajā turnīrā Rietumu hokeja līgā (WHL) rezultatīvi bija latvieši Rihards Bukarts un Rodrigo Ābols, tomēr viņu pārstāvētā Portlendas "Winterhawks" nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video