foto: AFP/Scanpix/LETA
Ostapenko līdzjutēju balsojumā pārliecinoši iegūst mēneša WTA izlaušanās balvu
Cīņā par mēneša izrāviena balvu 20 gadus vecā Aļona Ostapenko uzvarēja pārliecinoši, iegūstot 60% līdzjutēju balsu.
Citi sporta veidi
2017. gada 16. jūnijs, 10:44

Ostapenko līdzjutēju balsojumā pārliecinoši iegūst mēneša WTA izlaušanās balvu

LETA

Francijas atklātajā tenisa čempionātā sensacionāli triumfējusī Latvijas sportiste Aļona Ostapenko ieguvusi maija Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) izlaušanās balvu, kamēr cīņā par mēneša labākās tenisistes titulu viņa pārlieicnoši piekāpās rumānietei Simonai Halepai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cīņā par mēneša izrāviena balvu 20 gadus vecā Ostapenko uzvarēja pārliecinoši, iegūstot 60% līdzjutēju balsu, kamēr 33% tika Veronikai Sepedei-Roigai no Paragvajas. Tālāk sekoja tunisiete Onsa Žabēra (5%) un francūziete Karolīne Garsija (2%).

Sepede-Roiga Francijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kamēr Žabēra turnīru sāka no kvalifikācijas un sasniedza pamatturnīra trešo kārtu. Savukārt mājiniece Garsija iekļuva "French Open" ceturtdaļfinālā.

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

gallery icon
74

Savukārt par maija labāko spēlētāju kļuvusi Halepa, kuru Ostapenko uzvarēja Francijas atklātā čempionāta finālā. Rumāniete balsojumā saņēma iespaidīgus 87% balsu, kamēr Latvijas pārstāve tika tikai pie 9%, bet trešā ar 4% bija ukrainiete Jeļina Svitoļina.

Ostapenko pagājušajā nedēļā kļuva par pirmo neizsēto tenisisti atklātajā ērā, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā. Viņa turnīra laikā pārspēja vairākas spēcīgas konkurentes un šonedēļ pasaules rangā pakāpās uz 12.pozīciju, kā arī ir ceturtajā vietā starp šī gada labākajām sportistēm.

Aļona Ostapenko pozē ar "Roland Garros" uzvarētājas balvu

Latvijas sportiste Aļona Ostapenko, kura sestdien sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, svētdien piedalījās oficiālajā uzvarētājas fotosesijā.

gallery icon
43

Kaut Halepa Francijas atklāto čempionātu nepameta kā uzvarētāja, arī viņa aizvadīja lielisku māla sezonu, 23 mačos izcīnot 20 uzvaras un finālā spēlējot iepriekšējos trijos turnīros. Zaudējot Ostapenko, Halepa neizvirzījās pasaules ranga līderpozīcijā, tomēr viņa ir labākā šogad nopelnītajos punktos.

Tikmēr Svitoļina uzvarēja WTA "Premier" turnīrā Romā, iegūstot savu trešo titulu šogad un otro uz māla seguma. Viņa otro reizi pēc kārtas sasniedza Francijas atklātā čempionāta otro nedēļu, tomēr ceturtdaļfinālā nespēja noturēt lielu pārsvaru un piekāpās Halepai. Iepriekš šogad ukrainiete ieguvusi februāra labākās WTA tenisistes balvu.

Aļonas Ostapenko sagaidīšana lidostā "Rīga"

gallery icon
160

Ostapenko uzvara Francijas atklātajā čempionātā kļuvusi par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa Parīzē piedalījās tikai astotajā "Grand Slam" pamatturnīrā, kā arī ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933.gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

Ostapenko atbild uz Latvijas žurnālistu jautājumiem un sniedz autogrāfus mazajiem līdzjutējiem

Tenisiste, "French Open" čempione Jeļena Ostapenko otrdien, 13. jūnijā, piedalījāss preses konferencē tenisa klubā "Enri", pēc kuras līdzjutējiem sniedza autogrāfus.

gallery icon
37
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās