Latvijas Rio paraolimpisko sportistu tērpi tiks šūti Smiltenē
Latvijas olimpisko un paraolimpisko vienību sportistiem nebūs vienota dizaina tērpi.
Citi sporta veidi
2016. gada 13. maijs, 18:50

Latvijas Rio paraolimpisko sportistu tērpi tiks šūti Smiltenē

Jauns.lv

Latvijas sportistu tērpi šī gada Riodežaneiro paraolimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai un citām oficiālām pieņemšanām tiks šūti Smiltenē, informēja bankas "Citadele" ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Jau ziņots, ka Latvijas olimpisko un paraolimpisko vienību sportistiem nebūs vienota dizaina tērpi.

Tagad kļuvis zināms, ka banka "Citadele" nodrošinās finansējumu Latvijas Paralimpiskās komitejas parādes tērpu iegādei, ar ko paraolimpiskā delegācija šogad dosies uz gaidāmajām Riodežaneiro paraolimpiskajām spēlēm.

Uzņēmēja Iveta Purmale no Smiltenes izstrādās īpašu lina auduma apģērba kolekciju, kas būs piemērota paraolimpiešiem, pārstāvot Latviju paraolimpisko spēļu atklāšanas parādē un citās oficiālās pieņemšanās. Katram sportistam tērps tiks šūts individuāli, un viena tērpa modelēšanas un šūšanas izmaksas būs aptuveni 200 eiro. Kopējās izmaksas parādes tērpu iegādei paraolimpiskajai delegācijai būs līdz 6000 eiro, jo tērpi tiks šūti visiem delegācijas pārstāvjiem - kopumā 28 sportistiem, treneriem, ārstiem un komitejas pārstāvjiem.

"Lai izmaksas par parādes tērpiem būtu adekvātas un tērpi būtu piemēroti paraolimpiešiem, izvēlējāmies pašmāju apģērbu izstrādātāju. Lina audums ir dabisks materiāls un simbolizē mūsu valsts tradīcijas. Tērpus šūs Ivetas Purmales salons Smiltenē, viņiem ir vairāk nekā desmit gadu pieredze tieši ar lina audumu apģērbu izstrādi," pauda Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte. "Vēl meklēsim mums finanšu ziņā piemērotāko risinājumu tērpu iegādei sportistiem paraolimpisko spēļu startiem."

"Bijām pārsteigti uzzināt, ka paraolimpieši palikuši bez tērpiem. Paralimpisko komiteju atbalstām kopš 2012.gada un uzskatām, ka mūsu paraolimpieši un olimpieši ir pelnījuši vienlīdzīgu attieksmi. Palīdzēsim šo situāciju atrisināt un piešķirsim papildu finansējumu. Redzam, ka paraolimpiskajiem sportistiem ir arī ļoti daudz citu vajadzību, lai pienācīgi sagatavotos startiem un godam pārstāvētu Latviju - skaisti, ar visu vajadzīgo ekipējumu un labā formā," teica bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Lai palīdzētu sportistiem gatavoties paraolimpiskajām spēlēm, banka "Citadele" uzsāka ziedojumu vākšanas kampaņu "Viņi var. Vai varam mēs?" Lai savāktu ziedojumus, ir izveidota mājaslapa "www.tuesituvari.lv". Ziedojumu kastītes pieejamas bankas "Citadele" filiālēs un kinoteātrī "Citadele".

Riodežaneiro paraolimpiskās spēles notiks no 7. līdz 18.septembrim.

 

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA