foto: Edijs Pālens/LETA
Ostapenko mamma un trenere: "Es pierādīju, ka arī Latvijā var izaudzināt "Grand Slam" čempioni"
Ar avioreisu Latvijā tikko atgriezusies Francijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja Aļona Ostapenko un viņas mamma Jeļena Jakovļeva.
Sporta zvaigznes
2017. gada 13. jūnijs, 17:44

Ostapenko mamma un trenere: "Es pierādīju, ka arī Latvijā var izaudzināt "Grand Slam" čempioni"

Kasjauns.lv / LETA

Ir grūti vienlaicīgi būt Latvijas vadošās tenisistes Aļonas Ostapenko mammai un trenerei, norādījusi sportistes māte Jeļena Jakovļeva.

Ostapenko atbild uz Latvijas žurnālistu jautājumiem un sniedz autogrāfus mazajiem līdzjutējiem

Tenisiste, "French Open" čempione Jeļena Ostapenko otrdien, 13. jūnijā, piedalījāss preses konferencē tenisa klubā "Enri", pēc kuras līdzjutējiem sniedza autogrāfus.

gallery icon
37

Jau ziņots, ka tikai 20 gadus vecā Ostapenko pagājušajā nedēļā sensacionāli kļuva par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju. Tikai pirms dažām nedēļām viņa bija uzsākusi sadarbību ar Medinu Garrigesu, kas tenisisti nostādījis uz pareizajām sliedēm.

"Aļona dabūja koncentēšanos, tas bija tas galvenais. Mums vajadzēja panākt, lai viņa koncentrējas uz katru bumbu, lai nesteidzas un lai pieļauj mazāk kļūdu. To spāniete arī panāca," pēc otrdienas preses konferences sarunā ar žurnālistiem sacīja Jeļena Jakovļeva.

Aļonas Ostapenko sagaidīšana lidostā "Rīga"

gallery icon
160

Jakovļeva ir savas meitas Aļonas galvenā trenere, tomēr viņa nemaz nebija devusies uz Francijas atklātā čempionāta sākumu, bet klātienē noraudzījusies tikai finālspēli pret spēcīgo rumānieti Simonu Halepu un pusfināla maču. "Man bija satraukums jau no paša pirmā turnīra mača. Pirmās trīs spēles biju Rīgā, uz pašu sākumu nebraucu - skatījos mājās pa televizoru. Klātienē, manuprāt, skatīties pat ir vieglāk. Kad Aļona iekļuva ceturtdaļfinālā, aizlidoju uz Parīzi. Divos mačos es uz kortu negāju, bet pusfinālā, tā kā viņai bija dzimšanas diena, apsēdos tribīnēs. Viņa uzvarēja, un biju ļoti priecīga," sacīja sportistes māte. "Būt vienlaicīgi mammai un trenerei ir ļoti grūti."

Sportistes preses konference otrdien notika tenisa klubā "Enri", un viņas māte atklāja, ka Francijas atklātā čempionāta trofeja glabāsies nevis mājās, bet gan šajā klubā.

Līdzjutēji lidostā sagaida Latvijas tenisa varoni Ostapenko

gallery icon
47

"Tas ir klubs, kas mums ļoti daudz ir palīdzējis, šeit Aļona ir trenējusies jau kopš bērnības," atklāja Jakovļeva. "Man šķiet, ka Latvijā, lai trenētos tenisā, pašlaik ir ļoti labi apstākļi - ir daudz klubu un treneru. Problēma ir tā, ka bērnu vecāki netic, ka Latvijā var izaugt tenisists. Līdz ar to viņi mēģina braukt uz ārzemēm, bet es pierādīju, ka arī šeit var izaudzināt "Grand Slam" čempioni."

Aļona Ostapenko pozē ar "Roland Garros" uzvarētājas balvu

Latvijas sportiste Aļona Ostapenko, kura sestdien sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, svētdien piedalījās oficiālajā uzvarētājas fotosesijā.

gallery icon
43

Pēc panākuma prestižajā turnīrā Ostapenko pasaules rangā no 47.vietas pakāpusies uz 12.pozīciju un kļuvusi par Latvijas pirmo raketi, šo godu atņemot Anastasijai Sevastovai, kura ir 19.pozīcijā.

Ostapenko uzvara Francijas atklātajā čempionātā kļuvusi par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa Parīzē piedalījās tikai astotajā "Grand Slam" pamatturnīrā, kā arī ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933.gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

gallery icon
74

Ostapenko ir jaunākā tenisiste, kas uzvarējusi šajā turnīrā kopš Ivas Majoli 1997.gadā, bet "Grand Slam" sacensībās jaunākā čempione kopš 2006.gadā ASV atklātajā čempionātā triumfēja Marija Šarapova.

Aļona Ostapenko savā 20. dzimšanas dienā cīnās par vietu "Roland Garros" finālā

Pašlaik lieliskā sportiskajā formā esošā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura tieši šodien svin savu 20. dzimšanas dienu, aizvada Francijas atklātā ...

gallery icon
57

Milzīgs vējš un māls acīs. Ostapenko "Roland Garros" ceturtdaļfinālā pret spēcīgo Vozņacki

Spēcīga vēja un lietusgāzes dēļ otrdien otrajā setā tika apturēts Latvijas dāmu tenisa otrās raketes Aļonas Ostapenko mačs Francijas atklātā ...

gallery icon
67