foto: Mārtiņš Ziders
Latvijas tenisa varoni Ostapenko lidostā sagaida vairāki simti līdzjutēju
Aļona Ostapenko lidostā "Rīga".
Citi sporta veidi
2017. gada 12. jūnijs, 23:27

Latvijas tenisa varoni Ostapenko lidostā sagaida vairāki simti līdzjutēju

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas sensacionālajai tenisistei Aļonai Ostapenko pirmdien atgriežoties mājās ar Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu, viņu lidostā "Rīga" svētku atmosfērā sagaidīja vairāki simti līdzjutēju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aļonas Ostapenko sagaidīšana lidostā "Rīga"

gallery icon
160

Ostapenko jau pie lidmašīnas trapa sagaidīja atbalstītāji, sniedzot viņai lielus ziedu pušķus. Starp sveicējiem bija arī Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Savukārt pēc tam tenisiste pa sarkano paklāju tika aicināta uz pie lidostas VIP termināla telpu kāpnēm izveidota svinību paklāja, kur tenisiste ieradās ar valsts karogu, kas viņai bija aplikts ap muguru.

Līdzjutēji viņas ierašanos sagaidīja ar milzīgām ovācijām. Pēc tam tenisisti sveica vairākas oficiālās personas, bet pati "French Open" čempione pateicās visiem līdzjutējiem, uzsverot, ka viņu atbalstu jutusi arī Parīzē.

Līdzjutēji lidostā sagaida Latvijas tenisa varoni Ostapenko

gallery icon
47

"Tas bija neticami, jo atmosfēra finālspēlē bija izcila. Es jutu cilvēku atbalstu gan no Latvijas, gan no skatītājiem uz vietas," sacīja Ostapenko, kura pēc oficiālās godināšanas vēl ilgu laiku visiem interesentiem sniedza autogrāfus.

Aļona Ostapenko pozē ar "Roland Garros" uzvarētājas balvu

Latvijas sportiste Aļona Ostapenko, kura sestdien sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, svētdien piedalījās oficiālajā uzvarētājas fotosesijā.

gallery icon
43

Francijas atklātā čempionāta finālā Ostapenko ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica spēcīgo rumānieti Simonu Halepu. Pēc panākuma prestižajā turnīrā viņa pasaules rangā no 47.vietas pakāpusies uz 12.pozīciju un kļuvusi par Latvijas pirmo raketi, šo godu atņemot Anastasijai Sevastovai.

Ostapenko uzvara Francijas atklātajā čempionātā kļuvusi par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa Parīzē piedalījās tikai astotajā "Grand Slam" pamatturnīrā, kā arī ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933.gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

gallery icon
74

20 gadus un četras dienas vecā Ostapenko ir jaunākā tenisiste, kas uzvarējusi šajā turnīrā kopš Ivas Majoli 1997.gadā, bet "Grand Slam" sacensībās jaunākā čempione kopš 2006.gadā ASV atklātajā čempionātā triumfēja Marija Šarapova.

Par panākumu Francijā Ostapenko nopelnīja divus miljonus eiro, bet visā līdzšinējā karjerā kopā viņa bija saņēmusi vien nedaudz virs miljona eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās