foto: AP
Ostapenko vēlas arī nākotnē saglabāt savu bezbailīgo un spēcīgo tenisu
Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2017. gada 10. jūnijs, 21:15

Ostapenko vēlas arī nākotnē saglabāt savu bezbailīgo un spēcīgo tenisu

LETA

Šokētā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura sestdien sensacionāli triumfēja Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā arī nākotnē vēlas spēlēt bezbailīgu tenisu ar spēcīgiem sitieniem un ir droša, ka gūs vēl "Grand Slam" titulus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

gallery icon
74

Kā vēstīts, sezonas otrā "Grand Slam" turnīra titula cīņā vien 20 gadus vecā Latvijas tenisiste sestdien ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja spēcīgo rumānieti Simonu Halepu, kura uzvaras gadījumā būtu kļuvusi par pasaules ranga līderi.

Šis kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē.

Ostapenko turnīru noslēdza ar 299 tīri uzvarētām izspēlēm, kas tas ir vairāk nekā šajā turnīrā iespēja jebkurš cits tenisists gan vīru, gan dāmu konkurencē. Turklāt jāņem vērā, ka vīri spēlē līdz trim uzvarētiem setiem.

"Vienmēr esmu varējusi sist bumbiņu tiešām spēcīgi. Ja man ir iespēja veikt uzbrukumu, es cenšos to izdarīt," pauda Ostapenko, kura kļuvusi vien par trešo "Grand Slam" titulu ieguvušo tenisisti, kas dzimusi deviņdesmitajos gados. "Neviens mani nav tā apmācījis. Tas vienkārši ir stils, kurā spēlēju. Tāpat domāju, ka tāds ir mans raksturs."

Finālspēlē Ostapenko otrajā setā bija iedzinējos ar rezultātu 0-3, bet trešajā ar 1-3.

Kā pauda Ostapenko, viņas elks ir cita ļoti spēcīgi sitoša tenisiste Serēna Viljamsa, kura šogad Parīzē nespēlēja grūtniecības dēļ.

"Viņa ir liela čempione. Viņa, šķiet, spēlē līdzīgi manam stilam, tāpēc viņa ir mans elks," teica Ostapenko, kura neslēpj, ka karjerā vēlas sasniegt lielus panākumus. "Es vēlos uzvarēt visos "Grand Slam" turnīros. Tas ir mans mērķis."

Ostapenko Parīzē piedalījās tikai astotajā "Grand Slam" pamatturnīrā, kā arī ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933.gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

"Es vienkārši turpināšu smagi strādāt. Domāju, ka ja man ir laba diena un situ tiešām spēcīgi, viss ir iespējams," par nākotni teica Latvijas sportiste.

Nākamajā nedēļā Ostapenko bija plānojusi atklāt zālāja sezonu, piedaloties turnīrā Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā, tomēr, kā jau gaidīts, pēc ilgā Parīzes turnīra viņa šajās sacensībās nepiedalīsies. Līdz ar to nākamais turnīrs Latvijas sportistei būs pēc divām nedēļām Īstbornā, kas risinās nedēļu pirms prestižā Vimbldonas čempionāta.

Savu pirmo nozīmīgo panākumu Ostapenko 2014.gadā izcīnīja tieši Vimbldonā, triumfējot junioru turnīrā.

"Kad pirmoreiz spēlēju uz zāles, man tas nepatika. Es to tiešām nesapratu," sestdien vienā no daudzajām intervijām paudusi Ostapenko. "Nesapratu kā cilvēki var spēlēt tenisu uz tās. Domāju, ka zāle ir futbolam. Tomēr tad es iemācījos to, sapratu kustēšanos un tagad man tas tiešām patīk."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ostapenko paudusi, ka viņu nebaida pēkšņā slava.

"Man nav bail no uzmanības, jo vienmēr ir patīkami, kad ir fani," pauda tenisiste. "Protams, ka būs lielāks spiediens, tomēr centīšos tikt ar to galā. Tas var būt grūti, tomēr esmu izvēlējusies tenisistes dzīvi. Saņemšu uzmanību, kad atgriezīšos mājās, jo esmu mainījusi manas valsts vēsturi."