Ovečkina pirmajā spēlē Krievija pārliecinoši uzvar Šveici; Ungārija šokē baltkrievus
Krievijas izlasē Ovečkins atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.
2016. gada 14. maijs, 19:05

Ovečkina pirmajā spēlē Krievija pārliecinoši uzvar Šveici; Ungārija šokē baltkrievus

Jauns.lv

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase sestdien Maskavā A apakšgrupas mačā pārliecinoši pieveica Šveici, savukārt Sanktpēterburgā B apakšgrupas cīņā Ungārijas valstsvienība pārspēja Baltkrieviju.

Krievijas izlase panākumu guva ar rezultātu 5:1 (1:0, 1:0, 3:1).

Uzvarētājiem divus vārtus guva Ivans Telegins, pa reizei precīzi bija Sergejs Mozjakins, Sergejs Širokovs un Jevgēņijs Kuzņecovs, bet Sergejs Bobrovskis atvairīja 34 pretinieku metienus.

Savukārt šveiciešiem vienīgos vārtus guva Simons Mozers, kurš bija precīzs vien 76 sekundes pirms mača beigām.

Krievijas izlase visus vārtus guva spēlējot skaitliski vienādos sastāvos.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Čehija, par diviem punktiem mazāk ir Krievijai, bet trešā ar 11 punktiem ir Zviedrija. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice, par vienu punktu mazāk ir Dānijai, bet Norvēģija sakrājusi piecus punktus. Trīs punktus izcīnījusi Latvija, kas par punktu apsteidz savu nākamo pretinieci Kazahstānu.

Sestdien vēlāk vakarā Latvija spēkosies ar Kazahstānu. Uzvaras gadījumā Latvijas izlase nodrošinās palikšanu augstākajā divīzijā.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā mačā Zviedrijas hokejisti ar 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) nosargāja uzvaru pār Norvēģiju.

Tikmēr B apakšgrupas ietvaros Ungārijas hokejisti ar rezultātu 5:2 (2:1, 2;1, 1:0) pārspēja Baltkrievijas izlasi, izcīnot pirmo uzvaru šajā čempionātā.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Jānošs Vašs, bet pa reizei ar precīzu metienu izcēlās Gergo Naģs, Vilmošs Galē un Balāžs Šēbeks.

Savukārt baltkrievu labā ar precīzu metienu izcēlās Arturs Gavruss un Džefs Plets.

Ungārijas izlase izvirzījās 2:0 vadībā otrā perioda vidū, gūstot vārtus skaitliskajā mazākumā, taču pēc tam baltkrievi panāca neizšķirtu. Tomēr turpinājumā ungāri guva trīs vārtus un galā svinēja uzvaru.

B apakšgrupas kopvērtējumā Somija ir līdere ar 15 punktiem piecos mačos, bet Kanāda ir otrā ar 12 punktiem četrās spēlēs. Šīs abas komandas, kuras vēl nav piedzīvojušas zaudējumu, apakšgrupu turnīra noslēdzošajā dienā aizvadīs savstarpējo spēli. Deviņus punktus piecos mačos guvusi ASV, kamēr septiņi punkti ir Vācijai. Tai ar sešiem punktiem seko Slovākija, bet Francijas kontā ir pieci punkti. Trīs punkti ir Ungārijas un Baltkrievijas rēķinā.

Vēlāk šīs apakšgrupas ietvaros Kanāda cīnīsies ar Slovākiju.

jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē Somija ar rezultātu 3:1 (0:0, 3:0, 0:1) pārspēja Franciju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā nodrošinās arī Itālija.

Pasaules čempionātu vēsturē zelta medaļām bagātākā ir Krievijas izlase (iepriekš - PSRS), kas medaļas kaklā kārusi 44 reizes - 27 zelta, desmit sudraba un septiņas bronzas. Hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvji iekrājuši 47 medaļas (25 zelta, 13 sudraba un deviņas bronzas), bet trešajā vietā ar 46 godalgām atrodas Čehija (agrāk - Čehoslovākija), kas izcīnījusi 12 zelta, 13 bronzas un 21 bronzas medaļu.

Pērn pasaules čempionāta finālā Kanādas izlase ar 6:2 uzvarēja Krieviju, bet pie bronzas tika ASV.

Kopš 1993.gada, kad PSRS un Čehoslovākijas vairs nebija uz pasaules kartes, līdz pat 2013.gadam pie medaļām pasaules čempionātos tikušas tikai septiņas valstis.


LETA/Foto: EPA/LETA